De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Arcadis: Een update

17 maart 2023

In dit bericht informeren wij je over de nieuwe cao-teksten en pensioenontwikkelingen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao

Eerder informeerden wij je al over de voortgang van de cao-teksten. Toen waren we bijna klaar, maar nu is het zover. De tekst van de nieuwe cao vind je hier in het Nederlands en hier in het Engels.

Pensioen

De 2e Kamer heeft in december 2022 voor de nieuwe pensioenwet gestemd en in januari 2023 is de 1e Kamer begonnen met de behandeling van de wet. En dat doen ze grondig zo blijkt. Ze hebben deskundigen uitgenodigd om zich te laten informeren en hebben al meer dan duizend vragen over de pensioenwet geformuleerd. De vragen lopen uiteen van fundamenteel, tot praktisch en zeer gedetailleerd. De senatoren hebben minister Schouten gevraagd binnen vier weken te antwoorden. Meer over het hele proces kan je terugvinden op https://www.werkenaanonspensioen.nl/.

De Unie heeft recent haar leden geïnformeerd over de pensioenontwikkelingen. De presentatie vind je hier. Voor de bredere context is het beter om de hele bijeenkomst terug te kijken via deze link.

Bij Arcadis zijn vakorganisaties en HR sinds 2022 in overleg over de nieuwe pensioenregeling. Op 28 maart 2023 gaan we daar weer verder over in gesprek met elkaar en daarna staat voor 9 mei een afspraak gepland. Wordt dus nog vervolgd.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen, neem dan contact op met de belangenbehartiger Emanuel Geurts  via emanuel.geurts@unie.nl en/of telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We adviseren je graag!

Gerelateerde berichten

Word gratis lid