De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Arcadis: cao en pensioen

06 oktober 2023

ik dit bericht een update over de start van de onderhandelingen voor een nieuwe cao en de besprekingen voor nieuwe pensioenregeling voor de leden én Arcadis.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao-onderhandelingen

De Unie is op 5 oktober 2023 gestart met de onderhandelingen voor een nieuwe cao Arcadis vanaf 1 januari 2024. De inzet van De Unie (met dank aan jou) en de andere vakorganisaties zijn toegelicht aan en bevraagd door Arcadis. Arcadis had helaas haar eigen inzet voor de nieuwe cao nog niet klaar. Wel hebben ze aangegeven dat ze zaken willen regelen rondom looptijd, loon, pensioen, vitaliteit & duurzame inzetbaarheid, bovenwettelijk verlof, inclusiviteit, skills poerend organization en het sociaal kader. Arcadis heeft de komende ronde haar concrete inzet wel klaar. De volgende ronde is op dinsdag 24 oktober 2023. Daarna volgt dinsdag 14 november en de laatste onderhandeling staat op woensdag 6 december 2023 gepland. Wordt dus nog vervolgd.

Pensioen

Op 5 oktober 2023 hadden sociale partners ook een gesprek met een delegatie van de vereniging van gepensioneerden Arcadis in het kader van het hoorrecht bij de nieuwe pensioenwet. De delegatie heeft inzicht gekregen in de vier stappen naar een nieuw stelsel, rolverdeling tussen sociale partners, pensioenuitvoerder, belanghebbendenorgaan, raad van toezicht en vereniging van gepensioneerden, het transitieplan en tot slot het uitkeringen- en beleggingsbeleid. Aansluitend volgde het brede overleg tussen het pensioenfonds HNPF, COR-delegatie, Arcadis, vakorganisaties en delegatie van de vereniging van gepensioneerden. Dit is een periodiek overleg om elkaar te informeren over de stappen die de verschillende partijen zetten om te komen tot een nieuwe pensioenregeling. Zo hebben we stilgestaan bij de pensioendoelstelling en premie van de solidaire pensioenregeling, het uitkerings-, beleggings- & solidariteitsbeleid, mijlpalenschema en de communicatie. Bij de communicatie gaat het over de verschillende fasen, doelgroepen, leeftijden en natuurlijk de boodschap. Daar ga je zeker meer van merken zodra we iets verder zijn in ons proces.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact met Emanuel Geurts (belangenbehartiger) wilt hebben over een collectieve zaak, dan kan je hem bereiken via emanuel.geurts@unie.nl of via 06-5252 2074.

Voor individueel advies kan je contact opnemen met  de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

Gerelateerde berichten

Arcadis Nederland: Update cao

In dit bericht informeren wij je over de onderhandelingen voor een nieuwe cao.   Cao-onderhandelingen Afgelopen dinsdag 14 november 2023…

Arcadis Nederland: Pensioenupdate

In dit bericht informeren wij  je over de onderhandelingen voor een nieuwe pensioenregeling voor jou én Arcadis.   Pensioen Maandag…

Word gratis lid