De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

APG: cao-onderhandelingen

08 mei 2024

In dit bericht informeren wij je over de voortgang van de cao-onderhandelingen. Afgelopen maandag kwamen de delegaties van de vakbonden en de werkgever op kantoor Heerlen bij elkaar. Laten wij met de teleurstelling beginnen. Van enige onderhandelingen was geen enkele sprake. Na een half uur kwamen de gezamenlijke vakbonden tot de conclusie dat er op deze derde onderhandelingsdag geen schot in de zaak kwam. Hiermee zijn we een maand verder, zonder ook maar enige beweging vanuit de werkgever.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De werkgever was duidelijk en was niet bereid om maar iets te bewegen op zeg maar, een eerder toegezegd loonbod van: ‘nauwelijks iets’. Sterker nog, de werkgever gaf aan geen aanbod uit te willen brengen omdat de werkgever van mening was dat ze de vakbonden daarmee zou beledigen, of op zijn minst toch niet zouden accepteren om over door te praten. De werkgever had meer tijd nodig om tot een voorstel richting de vakbonden te komen.

Wel was de werkgever bereid over een aantal gewenste maatregelen te spreken die dan doorgevoerd konden worden op de midden- of langere termijn. Wij hebben aangegeven geen behoefte te hebben om constructief met de werkgever over deze visies te spreken zolang er geen enkel zicht is op een redelijke toezegging op korte termijn. Hiermee doel ik dan met name op ‘reparatie/verbetering van loon’.

De werkgever hoopt op 29 mei wel een aanbod te kunnen doen en suggereert dat we er dan snel uit kunnen zijn. Dat laatste is bedenkelijk, omdat de vakbonden naast loon diverse overige verbeteringen in hun voorstellen hebben opgesomd. Hierover is ook nog niet gepraat.

Wij zijn teleurgesteld in de opstelling van de werkgever en vinden het een minachting voor alle collega’s die zich inzetten om de transities waarin APG zich bevindt tot een goed eind te brengen. Je leest wellicht in deze bewoordingen ook mijn persoonlijke teleurstelling, maar dat is een understatement.

Hopelijk komt de werkgever tot inkeer en is er voldoende aanleiding om op 29 mei het gesprek wel aan te kunnen gaan.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Joop Voesten. Dit kan door een e-mail te sturen naar: joop.voesten@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid