De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Allianz: Voortgang overleg sociaal plan

20 maart 2020

Op 18 maart 2020 is er overleg gevoerd met Allianz over het sociaal plan. Dit overleg moest telefonisch worden gehouden. Er is ook gesproken over de situatie bij Allianz als gevolg van de coronacrisis. Allianz heeft De Unie laten weten dat het thuiswerken goed gaat. Medewerkers passen zich goed aan en pakken het thuiswerken goed op.

Sociaal plan

Telefonisch onderhandelen is niet ideaal, zeker niet met een grote groep deelnemers. Het is overleg is daarom beperkt gehouden. Er lagen nog vragen die vakorganisaties hadden gesteld aan Allianz. Deze vragen zijn beantwoord. De Unie is niet tevreden met alle antwoorden. Daar zullen wij bij de volgende onderhandelingen op terugkomen. De Unie heeft bijvoorbeeld voorgesteld om de zoektermijn te verlengen. De zoektermijn is de periode tussen het moment dat je boventallig wordt en de datum waarop je ontslag ingaat. Tijdens de zoektermijn betaalt de werkgever het salaris nog door terwijl de werkzaamheden wel zijn vervallen. Je hebt dan de gelegenheid om je volledig te focussen op het vinden van een nieuwe baan. Een zoektermijn van drie tot zes maanden is gebruikelijk in de sector. En het geeft rust. Bovendien moeten we er nu rekening mee gaan houden dat het veel moeilijker gaat worden om een andere baan te vinden. Allianz ziet het nut van een langere zoektermijn niet. Een ander discussiepunt betrof de vraag hoe je een goede vergelijking maakt tussen verschillende functies om vast te stellen of iets een passende functie is. Hier lijken we wel overeenstemming te hebben bereikt.

Hoe verder?

Een volgend overleg is gepland op 28 april 2020. Hopelijk is het dan mogelijk om met elkaar in een ruimte te vergaderen. Anders moeten we tegen die tijd bespreken of en hoe het overleg verder kan gaan.

De volgende onderwerpen staan in ieder geval nog op de agenda:

* Beëindigingsvergoeding
* Begeleiding van boventalligen
* Duurzame inzetbaarheid
* Looptijd van het sociaal plan

Contact

Zijn er vragen over de aangekondigde reorganisaties of over dit bericht? Of wil je iets met ons delen? Neem gerust contact op met de belangenbehartiger, Inge de Vries, via e-mail inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

[print_link]

Gerelateerde berichten

Allianz: sociaal plan

Geruime tijd geleden heb ik, belangenbehartiger Inge de Vries, je laten weten dat de onderhandelingen over het nieuwe sociaal plan…

Allianz: verslag 27 augustus 2020

Op donderdag 27 augustus 2020 is er weer overleg geweest over het nieuwe sociaal plan voor Allianz-medewerkers. Verslag van het…

Allianz: sociaal plan

  Op 13 juli 2020 is door De Unie opnieuw gesproken met Allianz over het sociaal plan. We hebben al…

Word gratis lid