De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Allianz: verslag 27 augustus 2020

31 augustus 2020

Op donderdag 27 augustus 2020 is er weer overleg geweest over het nieuwe sociaal plan voor Allianz-medewerkers.


Verslag van het overleg

De doel van het sociaal plan blijft: ‘Van werk naar werk’. We hebben het overleg van 27 augustus gebruikt om afspraken te maken over de niet-financiële onderdelen van het sociaal plan. Het betreft bijvoorbeeld de definitie van gewijzigde functie, het zo objectief mogelijk vaststellen van de ontslagvolgorde, de keuze voor een outplacementbureau. De Unie heeft het één en ander kunnen bereiken en soms hebben we een compromis moeten sluiten. Maar over het algemeen zit het bouwwerk van het sociaal plan goed in elkaar.

Financiën

Kern van het sociaal plan is de beëindigingsvergoeding. Hier hebben we nog geen overeenstemming over. Ook andere financiële onderwerpen zijn nog doorgeschoven naar de volgende vergadering. We hebben nog geen overeenstemming over het budget voor scholingskosten en de hoogte van een vrijwillige vertrekregeling. Jouw werkgever wil het sociaal plan baseren op het systeem van de transitievergoeding. De wettelijke transitievergoeding is echter bijzonder laag, de werkgever begrijpt ook dat dit voor de medewerkers niet acceptabel zal zijn. We praten 22 september verder over de hoogte van de beëindigingsvergoeding.

Agenda

Het volgende overleg is op dinsdag 22 september 2020. Het is de bedoeling om dan overeenstemming te bereiken.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht? Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken via e-mail: inge.de.vries@unie.nl of telefonisch: 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Allianz: sociaal plan

Geruime tijd geleden heb ik, belangenbehartiger Inge de Vries, je laten weten dat de onderhandelingen over het nieuwe sociaal plan…

Allianz: sociaal plan

  Op 13 juli 2020 is door De Unie opnieuw gesproken met Allianz over het sociaal plan. We hebben al…

Word gratis lid