De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Allianz: sociaal plan

01 november 2021

Geruime tijd geleden heb ik, belangenbehartiger Inge de Vries, je laten weten dat de onderhandelingen over het nieuwe sociaal plan tijdelijk gestopt waren. Inmiddels heeft Allianz weer contact opgenomen met De Unie. Zij willen het overleg hervatten. In een eerste online gesprek hebben we met elkaar doorgenomen waar we met de onderhandelingen waren blijven steken.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Onderhandelingen

Het grootste gedeelte van de onderhandelingen was feitelijk al afgerond. De Unie en de werkgever verschillen nog van mening over de hoogte van de beëindigingsvergoeding. Allianz wil zich baseren op de transitievergoeding zoals dit nu in de wet staat. Weliswaar is Allianz bereid om een vermenigvuldigingsfactor op te nemen. Maar de basis van deze berekening (transitievergoeding 2021) is erg veel lager dan de basis van het huidige sociaal plan (artikel 5.1.2).

Hierdoor zou de vertrekvergoeding aanmerkelijk lager uitkomen dan conform de vertrekvergoeding die nu in het sociaal plan staat. Anderzijds is het huidige sociaal plan van Allianz aanmerkelijk beter dan wat gebruikelijk is in de branche.

Vervolg

De Unie staat voor de uitdaging om de beëindigingsvergoeding op een niveau te houden dat niet veel lager is dan wat de medewerkers van Allianz gewend zijn. Indien we in de onderhandelingen overeenstemming bereiken zal De Unie dit resultaat voorleggen aan de leden.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken door een e-mail te sturen aan: inge.de.vries@unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid