De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

AkzoNobel: Onderhandelingsresultaat cao 2024

16 februari 2024

Het is alweer even geleden dat we informatie gaven over de status van de onderhandelingen met de directie van AkzoNobel over de verlenging van de cao’s. We hebben in de tussentijd niet stilgezeten: maandag en woensdag, 12 en 14 februari heeft informeel overleg plaatsgevonden dat uiteindelijk heeft geleid tot een onderhandelingsresultaat. De tekst van het resultaat kun je hier teruglezen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Naast afspraken over het loon is opvallend en belangrijk dat eigenlijk alle verslechteringsvoorstellen van AkzoNobel van tafel zijn verdwenen. Verder zijn er mooie afspraken gemaakt over reiskosten, de aanvulling van het betaald ouderschapsverlof en nog meer zaken zijn terug te lezen in het onderhandelingsresultaat.

Wij zijn tevreden over het niveau van de afspraken.
In ieder geval is duidelijk dat één en ander niet tot stand gekomen zou zijn als de leden van alle vakbonden zich de afgelopen tijd niet zo massaal geroerd zouden hebben. Dank daarvoor!

Stemmen

De mogelijkheid om te stemmen hebben we voor onze leden direct opengezet. Er volgen nog gezamenlijke ledenvergaderingen met gedetailleerde informatie over dit onderhandelingsresultaat en over hoe het tot stand is gekomen.
De stemming staat in elk geval open tot een aantal dagen na de ledenvergaderingen. Over de data van de gezamenlijke ledenvergaderingen volgt nog informatie.

Contact

Heb je een vraag of opmerking over dit bericht? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Jan Admiraal via jan.admiraal@unie.nl en/of telefonisch via 06-5252 2048. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We adviseren je graag!

Gerelateerde berichten

AkzoNobel: Cao-eindbod

Op dit moment worden er gezamenlijke ledenvergaderingen gehouden om het cao-eindbod van AkzoNobel te bespreken en te peilen wat de…

AkzoNobel: Cao-eindbod

Op dinsdag  30 januari 2024 hebben we voor de zesde keer met de directie om tafel gezeten om te onderhandelen…

Word gratis lid