De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Ahold Albert Heijn Supermarktmanagers: Onderhandelingen cao Winkelmanagement binnenkort van start

09 februari 2024

Op 1 februari 2023 informeerden wij de leden  dat Albert Heijn de start van de hernieuwde onderhandelingen over de cao Winkelmanagement had uitgesteld tot na de zomer van 2023. Onlangs kwam de werkgever weer in de lucht om die onderhandelingen daadwerkelijk te starten. De eerste onderhandelingsdag staat gepland op 4 maart 2024.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Een stukje geschiedenis

De huidige cao Winkelmanagent is afgesloten voor de periode 1 april 2010 tot en met 31 maart 2013. Daarna is deze cao steeds automatisch met een jaar verlengd.

Na de zomer van 2019 kwam Albert Heijn bij De Unie en haar collegabonden in de lucht. Ze wilde de cao actualiseren. Tijdens de eerste gesprekken hierover, bleek dat het de werkgever vooral te doen was om het aantal verlofuren te verminderen. Albert Heijn heeft toen ook officieel de cao opgezegd. De cao heeft nawerking en Albert Heijn is de cao blijven hanteren voor nieuwe medewerkers. In de praktijk merkt niemand dus iets van deze opzegging, als het goed is.

De inzet van onze achterban in 2019 was helder: alles zo laten zoals het is. Dat was dan ook onze inzet in de gesprekken over de cao Winkelmanagement.

Nu hebben we eigenlijk in 2019 en 2020 weinig gesproken over de cao Winkelmanagement. Albert Heijn had ons uitgenodigd om zowel over de cao Winkelmanagement als over de cao Kantoren te komen praten. Omdat een wijziging van de winkelorganisatie op stapel stond, hebben we besloten eerst de cao Kantoren ter hand te nemen.

Tijdens deze onderhandelingen hadden wij geen haast. Onze inzet was immers om alles te houden zoals het was. De werkgever maakte ook niet veel haast.

Uiteindelijk kwamen we in februari 2022 tot de conclusie dat verder praten geen zin had. Albert Heijn wilde wel de verlofuren verminderen, maar stelde er niets tegenover. Dat was voor ons geen begaanbare weg.

Vervolgens kwam de werkgever in december 2022 bij ons in de lucht. Ze wilde toch weer gaan onderhandelen over de cao Winkelmanagement. Maar na één toelichtende bijeenkomst op 20 december 2022 kwam begin februari 2023 dus het uitstel. Tot 4 maart 2024.

Wat is belangrijk?

Wij hebben op dit moment geen idee wat de inzet van Albert Heijn zal zijn. Voor ons is het wel belangrijk om te weten wat de wensen zijn ten aanzien van de cao Winkelmanagement. Zijn er specifieke wensen voor de cao? Laat me die dan weten op hans.korver@unie.nl.

Wij verzamelen alle wensen en houden die bij de hand op 4 maart. Wij zijn vooral benieuwd waar Albert Heijn mee komt. Na 4 maart informeren wij de leden over de voortgang van de onderhandelingen.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Hans Korver. Je kunt hem bereiken via hans.korver@unie.nl of op 06-5252 2073

Gerelateerde berichten

Word gratis lid