De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Agrarische en Groene Sector; nieuwe pensioenregeling BPL komt eraan

31 mei 2024
Pensioengat

We moeten allemaal over naar het nieuwe pensioenstelsel. Er moet een nieuwe pensioenregeling komen, omdat er een nieuwe pensioenwet is. De vakbonden hebben met de werkgevers in de agrarische en groene sectoren onderhandeld over een nieuwe pensioenregeling voor BPL Pensioen. De Unie heeft afspraken gemaakt. In juni vragen we onze leden met een betaald lidmaatschap te stemmen. We organiseren eerst een webinar om uitleg te geven over de gemaakte afspraken.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

  • Wat betekent dat voor jouw pensioen bij BPL Pensioen?
  • Wat verandert? En wat blijft hetzelfde?
  • Gelden de regels voor alle opgebouwde en ingegane pensioenen?
  • Wanneer verandert er iets?
  • Kan ik kiezen om in de huidige pensioenregeling te blijven?

Al deze vragen en meer beantwoorden we in een webinair op 3 juni.

De wijzigingen betreffen dus ook de deelnemers bij het pensioenfonds. Dit is een ingrijpend traject. Vakbonden hebben samen met de werkgevers in de verschillende sectoren die aangesloten zijn bij het BPL hier zeer lang en intensief over onderhandeld. Uiteindelijk zijn we hier goed uitgekomen. We zijn nu op het punt gekomen dat we afspraken gemaakt hebben om over te gaan naar het nieuwe pensioenstelsel. Dit noemen we het Transitieplan.

GoedkeurenTransitieplan

Voordat we het transitieplan kunnen goedkeuren hebben we wel de instemming van onze leden met een betaald lidmaatschap voor nodig. Word lid of zet je gratis lidmaatschap nu om. Dan kan je straks ook je stem uitbrengen over dit akkoord.

Lees hier het concept-transitieplan.

Het is best wel ingewikkeld omdat niet iedereen dagelijks met zijn/haar pensioen bezig is en wat het allemaal gaat betekenen. Veel blijft hetzelfde maar toch ook weer niet. We gaan over van een systeem dat iedereen voor iedereen zorgt, naar een systeem dat iedereen zijn eigen potje krijgt, maar wel met een collectief vangnet. Het is niet makkelijk om alles via een kort stukje tekst even uit te leggen. Daarom hebben we een webinair georganiseerd om hier een toelichting op te geven. Zorg dat je erbij bent, het gaat over jouw inkomen als je met pensioen bent.

Aanmelden voor webinar 3 juni

Het webinair is op 3 juni van 19.00 uur tot ongeveer 19.45 uur.
Meld je hier snel aan voor deelname aan dit webinair.

In dit webinar vertellen we je over het onderhandelingsresultaat en de hoofdlijnen van de nieuwe pensioenregeling van BPL Pensioen. Dit is voor iedereen die pensioen opbouwt of heeft opgebouwd bij BPL Pensioen. Dus zowel leden van de vakbonden als niet-leden. Het webinar is gratis, aanmelden graag voor 3 juni 2024.
Het huidige pensioenreglement, en daarmee dit transitieplan, geldt voor de Agrarische en Groene Sector. De Unie is actief betrokken bij;
• Rundveeverbetering
• Tuinbouwzaadteelt
• Varkensverbeteringsorganisatie

Hoe verder

Na het webinair krijgen de leden van De Unie met een betaald lidmaatschap de mogelijkheid hun mening te geven over het bereikte onderhandelingsresultaat.

De belangenbehartigers van De Unie betrokken bij de sectoren die onder het BPL vallen Gerard van der Lit, John Kapteijn en Jan Admiraal.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid