De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon: Update na periodiek overleg

09 september 2022

Donderdag 8 september 2022 is er bij Aegon weer periodiek overleg geweest. In dit overleg bespreken de vakorganisaties, HR en de COR de actualiteit bij Aegon en werken we aan de uitvoering van cao-afspraken. Hieronder een beknopt verslag van wat er aan de orde is geweest.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Global Grading

Het project Global Grading nadert zijn einde. Nu zijn de beroep– en bezwaarcommissie aan zet om de ingediende beroepen en bezwaren te behandelen. Na fase 1 (herindeling door Korn Ferry) en fase 2 (conversie naar WTW Global Grades) hebben 108 medewerkers een bezwaar ingediend. Voor een aantal functies geldt dat medewerkers hetzelfde bezwaar maken. In het totaal gaat het om circa 60 verschillende functies waar de commissie zich over uit moe(s)t spreken. De ingediende bezwaren komen vanuit AAM, Hypotheken, Aegon NL, Corporate Center, KNAP en TKP. Van deze 108 bezwaren is 39% toegewezen, 22% afgewezen, 9% on hold en 30% nog in behandeling. Er is één beroep ingediend bij de beroepscommissie en die is afgewezen.

Cao-afspraken

Na acceptatie van het eindbod van Aegon door de leden van De Unie en CNV Vakmensen was het zaak om de punten om te zetten naar acties, planning en teksten. Zo hebben we afspraken op het gebied van belonen & waarderen, sociaal plan, verlof, inzetbaarheid, welzijn, maatschappelijke relevantie en overig. In augustus is het betaald ouderschapsverlof ingevoerd en in september is de salarisverhoging geregeld. Andere zaken volgen in 2023. Op dit moment wordt er aan de teksten gewerkt. We hopen ze in deze of de komende maand gereed te hebben.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Emanuel Geurts via het e-mailadres emanuel.geurts@unie.nl of telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Update

Met deze nieuwsbrief informeren we over het overleg tussen HR AEN, De Unie en de andere vakorganisaties en de landelijke…

Knab verkocht aan BAWAG

Van a.s.r. kreeg De Unie het bericht dat het net overgenomen Knab van Aegon nu overgaat naar een Oostenrijkse bank BAWAG….

Aegon: Een update

In dit bericht is er aandacht voor het eerste gesprek tussen HR AEN en de vakorganisaties en voor de landelijke…

Word gratis lid