De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon: Periodiek overleg november 2021

18 november 2021

Donderdag 11 november 2021 is er bij Aegon weer periodiek overleg geweest. In dit overleg bespreken vakorganisaties, HR en de COR de actualiteit bij Aegon en werken we aan de uitvoering van cao-afspraken. Hieronder daar meer over.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Eigen regie

Uit de vorige cao-enquête en medewerkersbijeenkomsten kwam naar voren dat medewerkers onvoldoende eigen regie nemen op hun ontwikkeling. Dit heeft geleid tot een studieafspraak in de cao waarbij er onderzoek gedaan zou worden naar de drivers van eigen regie bij Aegon. De Human Capital Group (HCG) heeft dit onderzoek gedaan en ons een presentatie over de uitkomsten gegeven. HCG heeft partijen een aantal conclusies en aanbevelingen meegegeven. We gaan nog nader bepalen welke aanbevelingen en voorgestelde acties een plek krijgen in de nieuwe cao per 1 juni 2022.

Scholing

In de cao van Aegon staat de afspraak om aan werkgelegenheidsontwikkeling te doen via omscholingstrajecten binnen en buiten Aegon. In dat kader hebben we afgesproken om het interne omscholingstraject naar JAVA Developer verder uit te werken en in februari 2022 te bepalen of we het traject ook echt gaan ontwikkelen. Verder hebben we besloten dat we in de resterende looptijd van de cao geen praktijkpilots meer opstarten. Wel onderzoeken we nog waar behoefte aan is binnen Aegon.

Cao-proces

Nu de laatste cao-afspraken in de praktijk worden gebracht, overleggen we alweer over opzet van de onderhandelingen voor een nieuwe cao en sociaal plan per 1 juli 2022. We gaan wederom werken met een cao-enquête, (digitale) medewerkersbijeenkomsten, cao-werkgroepen en met een externe facilitator. In het komend overleg van 9 december hebben we een eerste brainstorm over de cao-onderwerpen. Vraag aan jou is dan ook welke thema’s jij belangrijk vindt? Ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, ontvang jouw reactie graag via emanuel.geurts@unie.nl. De planning is om de onderhandelingen te laten plaatsvinden in de periode van half april tot en met half juni 2022. Later meer informatie over de onderhandelingen.

Werkgeluk

In de cao hebben we afgesproken om een week van het werkgeluk te organiseren om werkgeluk / werkdruk op de agenda te zetten en bespreekbaar te maken. Afgelopen september heeft deze week van het werkgeluk plaats gevonden. Uit de evaluatie ervan volgt dat het een succes was door het hoge aantal deelnemers en de samenwerking tussen Employability (293), Vitality (185) en Imove (51). Ook gaven medewerkers aan dat de Masterclasses en inspiratiessessies inhoudelijk nuttig waren en ze daadwerkelijk hebben geleid tot een verandering in hun gedrag.

Volger

Zou je deze nieuwsbrief willen delen met je collega’s en ze ook wijzen op de mogelijkheid om volger te worden van De Unie? Zo blijven jouw collega’s ook op de hoogte van de ontwikkelingen bij Aegon. Ze kunnen gratis volger worden via www.unie.nl/volg-de-unie.

Contact

Ik ben per mail te bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Update

Met deze nieuwsbrief informeren we over het overleg tussen HR AEN, De Unie en de andere vakorganisaties en de landelijke…

Word gratis lid