De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon: Cao en sociaal plan

04 juli 2022

We zijn al een paar maanden aan het onderhandelen voor een nieuwe cao en een nieuw sociaal plan vanaf 1 juli 2022. Maandag 27 juni en dinsdag 28 juni 2022 hebben we de laatste onderhandelingen gehad. We zijn erop bijna alle punten goed uitgekomen met elkaar, maar op loon hebben we net geen onderhandelingsresultaat kunnen bereiken.

Ontvang Aegon-updates altijd gratis in je mailbox!

Aegon biedt nu het pakket aan in de vorm van een eindbod voor de nieuwe cao en het sociaal plan. Hieronder de belangrijkste items:

  • De looptijd van de cao en het sociaal plan is twee jaar, te weten van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2024.
  • Er zijn twee structurele loonsverhogingen; per 1 september 2022 van 3,5% en per 1 juli 2023 van 2,5%.
  • Medewerkers in salarisschalen 1 tot en met 9 ontvangen per 1 juli 2023 een éénmalige uitkering van € 300,- bruto.
  • Het huidige sociaal plan wordt voortgezet en op twee punten aangepast. Het eerste punt is dat het persoonlijk budget per 1 oktober 2022 wordt gemaximeerd op € 200.000,-. Het andere punt is dat vrijwillige mobiliteit per diezelfde datum aantrekkelijker worden gemaakt.
  • Verlofregelingen worden verruimd en inclusiever gemaakt aangezien medewerkers en gezinnen ook qua identiteit en samenstelling veranderen.
  • Er wordt geïnvesteerd in het vergroten van inzetbaarheid en welzijn door het versterken van people management skills, het introduceren van een RVU-regeling, vitaliteitsbudget en digitale mentale health check.
  • Er wordt invulling gegeven aan het thema duurzaamheid en het verbeteren van de positie van uitzendkrachten.

Het volledige overzicht van het pakket aan arbeidsvoorwaarden op het gebied van waarderen & belonen, sociaal plan, verlof, inzetbaarheid, welzijn en maatschappelijke relevantie vind je hier. Daarnaast zijn er nog enkele tekstuele aanpassingen op de cao. Die lees je hier.

Ontvang Aegon-updates altijd gratis in je mailbox!

Vervolg

Nu is het aan de leden om hun stem over het pakket uit te brengen. De stemtermijn loopt tot en met donderdag 28 juli 2022. Als de leden er mee akkoord gaan, dan kan je ervan uit gaan dat de loonsverhoging in september doorgaat. Als de leden niet akkoord gaan, dan heeft jouw werkgever laten weten dat er voorlopig geen nieuwe cao en sociaal plan zal komen.

Vragen of opmerkingen

Als je vragen of opmerkingen hebt, dan kan je ons bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en mandy.raaijmakers@unie.nl. Ook organiseren de drie vakorganisaties nog een gezamenlijke digitale ledenbijeenkomst op donderdag 7 juli aanstaande van 16.00 uur tot 17.00 uur. Daar kan je ook jouw vragen of opmerkingen in kwijt.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Update

Met deze nieuwsbrief informeren we over het overleg tussen HR AEN, De Unie en de andere vakorganisaties en de landelijke…

Word gratis lid