De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon: Aankondiging reorganisatie

11 maart 2020

Aan het begin van dit jaar kondigde Aegon aan een forse kostenreductie voor te bereiden. Begin deze week heb je bericht gehad over twee projecten die een deel van deze kostenreductie moeten realiseren: Mercury en Papillon. De gevolgen van het Mercury-project (voor Aegon Corporate Center) en deel 1 van het Papillon-project zijn openbaar gemaakt. Deel 2 van Papillon volgt in 2021.

Het is altijd vervelend nieuws als een werkgever een reorganisatie moet doorvoeren. Dit brengt bij de medewerker veel onzekerheden met zich mee. Misschien zijn hier nu al vragen over. Neem dan contact op met de belangenbehartiger, Inge de Vries, of met mijn collega’s bij De Unie. Speciaal voor Aegon hebben wij een pagina ingericht waar je met al jouw vragen rondom de reorganisatie terecht kunt. Ook kun je je hier registreren en zorgen wij dat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Wij staan voor je klaar!

Hoe gaat het verder?

De werkgever heeft een adviesaanvraag voorgelegd aan de centrale ondernemingsraad. Aegon moet nu wachten op het advies voordat de reorganisatie kan worden doorgevoerd. Dit advies wordt uiterlijk half april verwacht. Aegon gaat met De Unie en de andere bonden in overleg om de gevolgen van de reorganisatie te bespreken. We gaan aan tafel om onder andere te bespreken hoe het sociaal plan uitwerkt en wat Aegon kan doen om medewerkers die boventallig worden intern of extern naar ander werk te begeleiden.

Expertise De Unie

Onze experts hebben veel ervaring op het gebied van persoonlijke loopbaanondersteuning en begeleiding tijdens werk-naar-werk-trajecten. Onze kennis en expertise delen we graag met Aegon zodat jullie als medewerkers kunnen rekenen op de beste ondersteuning.

De indruk is dat de gevolgen van de nu aangekondigde reorganisaties voornamelijk in Den Haag en Leeuwarden gevoeld zullen worden. We willen daarom graag met de medewerkers die werkzaam zijn op deze locaties in gesprek gaan.

We hebben gezamenlijke ledenvergaderingen gepland op:

  • Maandag 23 maart 2020 om 10.00 uur in Den Haag
  • Donderdag 26 maart 2020 om 14.00 uur in Leeuwarden

Aanmelden is niet meer mogelijk.
Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht of is er informatie met De Unie te delen? Laat het mij weten via e-mail inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Van alles wat

In dit bericht aandacht voor de verhuizing naar Schiphol, 3e kwartaalcijfers, periodiek overleg, OR, tips over het omgaan met werkstress…

a.s.r.: fusie Aegon

Nu de fusie een feit is, zijn alle Aegon-medewerkers in dienst van a.s.r. gekomen. Bij De Unie betekent dit dat…

Word gratis lid