De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Achmea: Verzoek bevestiging arbeidsovereenkomst

03 maart 2020

Wellicht hebben de medewerkers onlangs het verzoek van de werkgever gekregen om te bevestigen dat je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt. Het Service Center van De Unie krijgt van veel leden vragen over dit onderwerp.

Reden bevestiging arbeidsovereenkomst

De nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) kent twee WW-premies. Een lage premie die de werkgever moet betalen over het salaris van medewerkers met een arbeidscontract voor onbepaalde tijd en een hogere premie die de werkgever moet betalen over het salaris van werknemers met een flexibel contract. Achmea heeft De Unie geïnformeerd dat de personeelsadministratie in een aantal gevallen onvoldoende uitsluitsel geeft en dat de organisatie daarom genoodzaakt is om de medewerkers hierover te benaderen.

Relevante informatie

Indien de werkgever aan je vraagt om te bevestigen dat je vóór 1 januari 2020 een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd had en deze nog steeds hebt, dan kun je dit (indien het correct is) bevestigen. Dit is afgesproken met De Unie. Indien de werkgever verdergaande uitspraken van je vraagt, of als je gevraagd wordt om een nieuwe arbeidsovereenkomst te ondertekenen, dan kun je contact opnemen met De Unie. De collega’s van het Service Center kun je bereiken via e-mail sc@unie.nl of telefonisch op 0345-851 963.

Termijn

De WAB geeft werkgevers tot 1 april de tijd om de personeelsadministratie op orde te maken. Achmea hanteert op dit moment een kortere termijn. Indien het noodzakelijk is om zaken uit te zoeken, dan zijn hier nog enkele weken voor beschikbaar.

Ledenvergadering

De Unie heeft een ledenvergadering uitgeschreven op de volgende data:

  • Maandag 9 maart 2020 in Apeldoorn om 17.00 uur
  • Dinsdag 10 maart 2020 in Tilburg om 17.00 uur

De Unie-leden hebben een uitnodiging ontvangen om zich aan te melden.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht? Of is er informatie met De Unie te delen? Neem dan contact met de belangenbehartiger op door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Achmea: Cao-enquête

In september zullen de onderhandelingen over de nieuwe cao Achmea starten. Achmea, De Unie en overige vakorganisaties hebben samen afspraken…

Achmea: Start cao-onderhandelingen

Na de zomer (eind september) zullen de onderhandelingen voor een nieuwe cao starten. Na de voor ons teleurstellende uitkomst van…

Achmea: open rekening

Afgelopen donderdag is Achmea geïnformeerd over de uitslag van onze mini-enquête over de tegemoetkoming van Achmea aan medewerkers voor toegenomen…

Word gratis lid