De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Achmea: Principeakkoord nieuw sociaal plan

09 mei 2022

Zoals eerder al aangegeven zijn een aantal weken geleden de gesprekken met Achmea over een nieuw sociaal plan gestart. Niet omdat Achmea op dit moment grote reorganisaties verwacht, maar omdat het sowieso goed is om duidelijkheid te hebben voor de komende jaren. Ook bij een eventueel kleinere reorganisatie. De Unie heeft daarbij aangegeven tevreden te zijn met het huidige sociaal plan. Veel van de leden hebben in reactie daarop laten weten het daarmee eens te zijn. Daarom is dit ook onze inzet geweest tijdens de besprekingen.

Wordt nu gratis light-lid en ontvang alle Achmea-nieuws direct!

Goede nieuws is dat we een principeakkoord hebben bereikt met Achmea en dat met dit akkoord in grote lijnen het oude sociaal plan wordt voortgezet. Afspraken/veranderingen zijn:

  • Looptijd 2 jaar.
  • Introductie ‘pluspool’ (regeling voor medewerkers van 60 jaar of ouder).
  • Aanpassing ‘snuffelmogelijkheid’.
  • Eénduidigheid berekening reistijd.
  • Aanpassing tekst verlof tijdens vrijstelling.
  • Keuze om beëindigingsvergoeding te gebruiken voor ‘van werk naar werk’.
  • Aanpassing verhuiskostenregeling aan fiscale regelgeving.

De volledige tekst van het akkoord kun je hier lezen.

Wordt nu gratis light-lid en ontvang alle Achmea-nieuws direct!

Zoals gebruikelijk is een principeakkoord pas een echt akkoord nadat onze leden zich daarover hebben kunnen uitspreken. We hebben ze daarom gevraagd hun stem uit te brengen. Op maandag 23 mei verwachten we de uitslag bekend te kunnen maken.

De Unie is tevreden met het bereikte resultaat. In grote lijnen wordt het oude sociaal plan voortgezet, inclusief de afgesproken vergoeding (die veel hoger is dan de wettelijke regeling). Mede daarom leggen we het resultaat met een POSITIEF STEMADVIES aan onze leden voor.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, stuur dan een bericht naar huug.brinkers@unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Achmea

Achmea: Nieuwe cao

Eind vorig jaar zijn de leden werkzaam bij Achmea geïnformeerd over het resultaat van de cao-onderhandelingen. In de afgelopen periode…

Word gratis lid