De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Achmea: Er valt nog wel wat te bespreken…

24 oktober 2023

Op woensdag 18 oktober 2023 heeft het eerste cao-overleg voor de nieuwe cao plaatsgevonden. In dit overleg hebben vakbonden en Achmea hun voorstellen toegelicht. Kort daarna heeft Achmea de eigen voorstellen ook met alle medewerkers gedeeld. Dit heeft inmiddels tot de nodige reacties geleid onder andere op Achmeanet en ook tot vragen. Wat vindt De Unie van de voorstellen van Achmea? Daarom deze korte info.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Het is overduidelijk dat los van alle andere onderwerpen, beloning en pensioen door medewerkers als belangrijkste thema’s zijn genoemd. Daar wordt ook het meeste op gereageerd.

Ook wij hebben geconstateerd dat er bij beide onderwerpen tussen onze voorstellen (op basis van de uitkomst van de enquête) en de huidige voorstellen van Achmea nog wel een behoorlijk verschil bestaat. Een verschil dat we tijdens de komende cao-onderhandelingen – die feitelijk nog moeten starten – uiteraard gaan proberen te overbruggen.

Achmea heeft ook aangeven dat hun voorstel geen eindbod is en dat er ruimte is om te onderhandelen. En dat biedt perspectief. Wij denken namelijk dat de nu geboden loonsverhoging van 10% niet voldoende is voor een cao van 30 maanden, inclusief een ‘reparatie’ van de zeer beperkte loonsverhogingen van de huidige cao. Of het uiteindelijk gaat lukken om tot een voor jou acceptabel resultaat te komen, dat weten we uiteraard nu nog niet.

Wat ook perspectief biedt, is dat Achmea zich verbonden heeft aan de uitkomst van een medewerkersraadpleging, nadat er een resultaat is. Dit houdt in dat ALLE medewerkers mogen en kunnen gaan meebeslissen. Voor Achmea is deze raadpleging niet vrijblijvend. Achmea zal er dus alles aan moeten doen om de medewerkers te overtuigen.

Pensioen

Het is goed dat het onderwerp pensioen onderdeel is van deze onderhandelingen. Niet voor niets hebben medewerkers van Achmea dit onderwerp op de 2e plek gezet. En hoewel de nieuwe (WTP) regeling pas op termijn zal ingaan, moeten er in een zogenaamd transitieplan op korte termijn al afspraken gemaakt worden. Niet alleen over de keuze voor het nieuwe systeem en dergelijke, maar ook over andere belangrijke zaken als de hoogte van de premie. Wij hebben ons standpunt duidelijk gemaakt en gaan voor een goede nieuwe regeling op basis van de maximaal fiscale mogelijkheden. En dat willen we graag nu regelen. Dus geen cao nu en later gedoe over pensioen. Wij regelen het liever in één keer.

Volgende onderhandelingen

De huidige cao loopt af op 1 december 2023. De volgende onderhandelingen zijn gepland voor 2, 7 en 23 november 2023.

Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit bericht dan kun je dit laten weten via huug.brinkers@unie.nl

Gerelateerde berichten

Achmea

Achmea: Nieuwe cao

Eind vorig jaar zijn de leden werkzaam bij Achmea geïnformeerd over het resultaat van de cao-onderhandelingen. In de afgelopen periode…

Word gratis lid