De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Achmea: Duidelijke uitslag!

01 december 2022

Naar aanleiding van de discussie over de hoge inflatie en kosten in relatie tot de ‘beperkte structurele loonafspraken’ in de Achmea cao, is Achmea bereid gebleken om als compensatie medewerkers een tegemoetkoming te doen met een ‘beperkt financieel voordeel’. In onze vorige berichten hebben we dit toegelicht.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Geheel in Unie-stijl – en wetende dat Achmea zelf ook belang hecht aan medewerkersparticipatie bij de totstandkoming van arbeidsvoorwaarden – hebben wij jou en jouw collega’s onlangs gevraagd wat zij vinden van deze tegemoetkoming. Vele honderden leden/medewerkers hebben daarop gereageerd.

Het resultaat is als volgt:

  • 2,3% is tevreden met de huidige tegemoetkoming van Achmea, als antwoord op vraag voor compensatie voor toegenomen kosten van medewerkers.
  • 11,1% had liever een hogere tegemoetkoming ontvangen, maar begrijpt dat dit niet mogelijk is, omdat Achmea de toegenomen kosten niet doorbelast aan klanten en de winst op niveau wil houden.
  • 85,2% is teleurgesteld in de reactie van Achmea. In de afweging tussen klantbelang, financiële gezondheid en medewerkers, vindt men dat het belang van de medewerker onvoldoende aan bod komt.
  • 1,4% is ‘neutraal’ en heeft verder geen mening over dit onderwerp.

Ook is er veel gebruikgemaakt van de mogelijkheid om een toelichting te geven. Ook hier geven veel van jouw collega’s – in meestal vrij duidelijk bewoordingen – blijk van teleurstelling.

Inmiddels hebben we Achmea om een reactie gevraagd.
Wordt vervolgd!

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, stuur dan een bericht naar huug.brinkers@unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid