De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO zet werkgelegenheid onder druk

30 november 2020

Vandaag zijn onze leden geïnformeerd over de nieuwe strategie van ABN AMRO. Het komt erop neer dat ABN AMRO het aantal arbeidsplaatsen met 15% wil verminderen om kosten te besparen. Wat dit voor jou betekent is nu nog onduidelijk, maar De Unie zet zich in voor jou en wil zich samen met jou richten op de toekomst. Heb je nu al vragen? Geen probleem, wij helpen je graag en dit geldt ook voor je ongeorganiseerde collega. Bel (0345-851 851) of mail (sc@unie.nl) met ons Service Center en we helpen je verder.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Strategy Review

Zoals je vernomen hebt, heeft de bank heeft een visie voor de komende 5 jaar aangekondigd. Dit houdt in dat er meer gedigitaliseerd zal worden en dat producten op een persoonlijke manier steeds meer gestandaardiseerd zullen worden. Wij zien deze trend breed in de hele financiële sector. Helaas gaat dit gepaard met verlies van werkgelegenheid in de komende 5 jaar. De bank zet daarbij in op natuurlijk verloop en omscholing. In ieder geval brengt dit onzekerheid met zich mee voor de medewerkers.

Inzet De Unie

Het huidige sociaal plan loopt tot eind 2021. De strategie van de bank gaat over een periode van 5 jaar. Daarom willen wij inzetten op een sociaal plan dat ook een looptijd heeft van 5 jaar. Daarnaast wil De Unie duidelijke afspraken over de inzet van diverse instrumenten die gericht zijn op de ontwikkeling van jouw positie op de arbeidsmarkt. Dit gaat niet alleen over de inzet van loopbaancoaches, maar ook over opleiding en omscholing. We gaan hierover op korte termijn in overleg met de bank.

We hebben goed nieuws voor jou

De overheidssubsidie voor ontwikkeladvies (NL leert door) is vanaf 1 december weer beschikbaar! Alle werknemers en werkzoekenden kunnen zich hier gratis voor opgeven. Neem het hef in eigen hand en bepaal je eigen strategy review! Wees snel, want het aantal plekken is beperkt – net als in de eerste ronde. Meld je hier aan, dan verzorgen wij de subsidieaanvraag voor je. Zo kun jij je volledig richten op je eigen ontwikkeling.

Vragen?

Voor vragen ben ik, Harma Pethke, vanzelfsprekend beschikbaar. Neem gerust contact met mij op via email  harma.pethke@unie.nl of telefoon 06-5252 2056.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid