De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO verslag periodiek overleg 12 januari

21 januari 2021

Op regelmatige basis hebben we overleg met HRM over actuele ontwikkelingen en andere zaken die spelen. Hieronder kun je lezen wat er in dit overleg is besproken.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel hier in. Je ontvangt dan gratis alle updates over de ontwikkelingen bij ABN AMRO gewoon in je mailbox!

Gratis een jaar lid!

In je cao hebben we samen met ABNAMRO afgesproken dat medewerkers van de bank die voor het eerst lid worden van De Unie, het eerste jaar betaald krijgen door ABNAMRO. Je ontvangt dus geen rekening, dat regelen wij rechtstreeks met de bank en na een jaar stopt je lidmaatschap automatisch. Als lid heb je straks stemrecht bij het vaststellen van de nieuwe cao, het sociaal plan en de pensioenovereenkomst. Schrijf je dus snel hier in!

Thuiswerken

Als je thuiswerkt is het belangrijk dat je onder andere een stoel, bureau en een computer hebt om goed mee te werken. Hier is op een goede manier invulling aangegeven door ABN AMRO. Maar nu we alweer een tijd niet of nauwelijks reizen, en niet op kantoor werken, maak je ook thuis kosten. Daarom willen wij hier graag een afspraak over maken. We hebben dit aangegeven. Maar de bank wil eerst een beleid hebben voor de toekomst hoe er gewerkt zal worden. Ze zijn bezig om dit beleid nu te maken; The future of work. Aan de hand van dit nieuwe beleid wil de bank een vergoeding voor thuiswerken afspreken.

Pensioen

In samenwerking met Ortec is er een begin gemaakt met een pensioenstudie. Om kennis te delen is dit een groep met veel partijen. Het pensioenfonds, de gepensioneerden, bonden, kaderleden en de bank nemen hier deel aan. Op die manier is iedereen op de hoogte van alle onderdelen uit het landelijk pensioenakkoord. Wat kan het betekenen, wat mag, wat moet, wat kan en wie gaat waarover. Het is een complex geheel en alles is nog niet duidelijk en in wetten omschreven. Er zijn tijdslijnen en er zal ook een communicatieplan komen. Zodat we iedereen mee kunnen nemen en op de hoogte kunnen houden. Pensioen zal dus regelmatig op de agenda staan.

Cao en sociaal plan

De Unie had al eerder aangedrongen om het sociaal plan voor langere tijd te willen verlengen. Dit met oog op de strategic review. Voor nu wil de bank daar niet in meegaan. Ook hebben we aangedrongen om al vroeg te starten met de onderhandelingen hierover. En ook al vroeg te starten voor een nieuwe cao. Hierover hebben we verder gesproken en we willen al voor de zomer starten met de onderhandelingen voor een nieuwe cao en sociaal plan. Binnenkort zullen er data worden gepland.

Contact Center

Tijdens de onderhandelingen over de cao van ABN AMRO 2020-2021 hebben we afgesproken dat we samen zouden gaan kijken naar het feestdagverlof voor de medewerkers van het Contact Center. De reden hiervoor is dat medewerkers de huidige regeling te ingewikkeld vinden.
De vakbonden en de bank zijn hierover op dit moment met elkaar in gesprek. Hoewel we nog een aantal zaken moeten uitzoeken, hebben we er vertrouwen in dat we het eens kunnen worden over een nieuwe, eenvoudiger regeling. Zodra we meer weten, hoor je dat van ons.

Vragen

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, of wil je iets delen? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken door een mail te sturen naar harma.pethke@unie.nl of bel of app naar 06-5252 2056.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Loonbod ABN AMRO valt tegen

Op woensdag 14 februari werden de Q4 resultaten bekend gemaakt. De bank heeft een sterk jaarresultaat 2023 gerealiseerd. Op diezelfde…

Teleurstellend loonbod ABN AMRO!

ABN AMRO heeft vandaag bekend gemaakt de hoogste winst in jaren te hebben geboekt en de aandeelhouders daarvoor te gaan…

Word gratis lid