De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO verslag cao onderhandelingen 11 mei 2021

12 mei 2021

De cao en het sociaal plan van ABN AMRO lopen eind dit jaar af. Ook dit jaar zijn we al vroeg gestart met de onderhandelingen. Op dinsdag 11 mei 2021 was dan ook de eerst onderhandelingsdag. Op regelmatige basis praten we je bij over de stand van zaken van de onderhandelingen. Benieuwd hoe deze eerste dag verlopen is? Lees hieronder het verslag.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Voorstellen

De onderhandelingen cao en sociaal plan doen we digitaal via Teams. Alle bonden en de bank hebben hun voorstellen gepresenteerd. Je kunt hier de voorstellen van De Unie lezen. We hebben onder andere gesproken over het sociaal plan en de loonsverhoging.

De bank heeft een toelichting gegeven op haar voorstel en stelt voor om dit jaar geen structurele loonsverhoging af te spreken. Daarnaast stelt ze in het sociaal plan een lagere vertrekpremie voor, wat dan ook zal gelden voor de opstapregeling. De bank denkt hierbij aan 1,7 in plaats van de huidige 2,3. Een langere looptijd is bespreekbaar. De eerste indruk is dat we ver uit elkaar liggen. Zoals je hebt kunnen lezen in onze brieven, heeft De Unie andere ideeën.

Vervolg

Hoe gaat het verder? Bij de onderhandelingen zijn ook kaderleden aanwezig. En er is een zijkamer. Tijdens schorsingen bespreken we in de zijkamer met de kaderleden hoe we het vervolg in zullen steken. De kaderleden staan ons tijdens de onderhandelingen bij met raad, daad en informatie.

Het volgende overleg staat gepland op 18 mei 2021. Dan zullen we verder praten over reizen, reiskostenvergoeding en over het sociaal plan.

Mocht je vragen hebben, mail gerust naar harma.pethke@unie.nl.  Ik help je graag!

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid