De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO: Uitslag stemming cao

26 oktober 2022
ABN AMRO

In de afgelopen periode hebben de leden van De Unie hun stem uitgebracht voor de nieuwe cao. Met een ruime meerderheid van 75% hebben de leden ingestemd.

Dit betekent het volgende:

  • Per 1 oktober 2022 worden de salarissen en salarisschalen verhoogd met 4%.
  • Per 1 juli 2023 worden de salarissen en salarisschalen verhoogd met 2,5%.
  • De cao loopt van 1 juli 2022 tot 1 juli 2024.
  • Alle collega’s die op 1 november 2022 in dienst zijn ontvangen bij hun loon over november 2022 een éénmalige uitkering van maximaal € 2.000,- bruto. Dit bedrag wordt naar rato aangepast bij een arbeidsduur van minder dan 36 uur. Als het dienstverband niet de volledige periode van juli tot en met november 2022 duurde, wordt dit bedrag naar rato aangepast. Deze afspraken gelden ook voor uitzendkrachten.
  • 5 mei als vaste vrije dag.
  • Vaste thuiswerkvergoeding per 1 januari 2023 verhoogd van € 2,- naar € 3,- per thuiswerkdag.

Stemuitslag

Een ruime meerderheid heeft voor het akkoord gestemd. Hun argumenten varieerden van een mooi bod, een goed resultaat en goed dat we op de kosten letten. Maar er waren ook tegenstemmen. De argumenten varieerde van, te lange looptijd, te mager loon en te weinig waardering. Maar uiteindelijk heeft toch een ruime meerderheid voor het resultaat gestemd. De komende periode zullen we aan de slag gaan met de cao-teksten.

Op de hoogte blijven en meebeslissen bij ABN AMRO? Word nu gratis lid van De Unie!

Als je vragen hebt naar aanleiding van deze nieuwsbrief kun je de belangenbehartiger Harma Pethke mailen op harma.pethke@unie.nl

Gerelateerde berichten

ABN AMRO: Witboek aangeboden

In totaal hebben er 4.178 collega’s een persoonlijk bericht achtergelaten in het Witboek. Wij vinden dit een hele goede opkomst….

Word gratis lid