De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO: De cao-onderhandelingen zijn begonnen!

24 juni 2022
ABN AMRO onderhandelingen

De eerste onderhandelingsdag voor de nieuwe ABNAMRO-cao zit erop en de bank wil nog steeds niet praten over een loonsverhoging.

Word gratis lid

Start

De huidige cao kent een looptijd van een half jaar en eindigt op 1 juli. Wij wilden voor die tijd heel graag een nieuwe cao voor je afsluiten, maar de bank heeft om een onduidelijke reden geen haast. Uiteindelijk heeft de eerste ronde onderhandelingen deze week plaatsgevonden.

De bank

De bank start het overleg met een toelichting op de huidige ontwikkelingen bij de bank. Tot onze teleurstelling heeft de bank geen enkel voorstel voor de nieuwe cao. De bank wijst op het akkoord van de vorige cao, daarin staat dat de bank na 1 juli over een structurele loonsverhoging wil praten. De bank geeft aan nu dus geen enkele toezegging te doen of gesprek te willen vanwege deze afspraak over de loonsverhoging.

De Unie

Onze leden hebben aangegeven dat salarisverhoging het belangrijkste onderwerp is. Dit hebben wij in het verdere overleg met de bank besproken. Wij vinden dat de huidige inflatie en ontwikkelingen in Nederland en de wereld aangeven, dat er sprake is van een bijzonder situatie. Hoge energieprijzen, hoge werkdruk, onvoldoende personeel, oorlog in Oekraïne en een langdurige en hoge inflatie. Dat vraag om meer zekerheid voor medewerkers en niet om nog langer te wachten met een gesprek.

Vervolg

We hadden veel meer verwacht van dit eerste overleg. Het is al bijna 1 juli. En het is immers gebruikelijk om al aan de slag te zijn voor het einde van de looptijd en dan al een heel eind op weg te zijn met afspraken voor een nieuwe cao. Wij hebben de bank de teleurstelling hierover laten weten. Wat vinden jullie van de houding van de bank?

Word gratis lid

In de lopende cao hebben we afgesproken dat nieuwe leden het eerste jaar gratis lid kunnen worden van De Unie. Doe dat nu. Hoe meer collega’s lid zijn, hoe meer invloed we hebben tijdens de onderhandelingen voor jullie cao. Lid worden kan hier.

Het volgende overleg is op 29 augustus. Tot die tijd verwachten wij geen nieuws. Voor nu wensen we je een fijne zomer toe.

Als je vragen hebt naar aanleiding van deze nieuwsbrief kun je mailen naar harma.pethke@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid