De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO Contact Center: feestdagenverlof

04 maart 2021

ABN AMRO Contact Center overeenstemming over berekenen saldo feestdagverlof

Eerder lieten we weten dat De Unie samen met de andere vakbonden met elkaar in gesprek waren over feestdagverlof. We spraken de hoop uit op korte termijn meer te kunnen vertellen. Nu is het zover.

Ontvang jij onze ABN AMRO nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Saldo

De bank en de bonden zijn het met elkaar eens geworden over de berekening van het saldo feestdagverlof. Dat is een belangrijke stap om te komen tot een eenvoudiger regeling. Voorheen werd voor de berekening van het saldo feestdagverlof gekeken naar de hoeveelheid uitvallende diensten. Dat verandert nu. Het feestdagverlof wordt voortaan berekend over iedere cao feestdag die binnen de reguliere openingstijden van jouw block valt. Je krijgt een saldo feestdagverlofuren naar rato van je contracturen. Door deze nieuwe manier van berekenen krijg je meer uren feestdagverlof.

Per 11 maart wordt het saldo feestdagverlof verhoogd. Dit geldt dan direct voor geheel 2021, dus ook met terugwerkende kracht.

Vervolg

Over andere aspecten die te maken hebben met dit onderwerp (bijvoorbeeld over de vraag of de uren worden ingepland of dat jij zelf de uren in gaat plannen en andere praktische zaken) gaan we de komende tijd met elkaar in gesprek.

Informatie

Binnenkort komt er meer inhoudelijke informatie beschikbaar waarmee je in één oogopslag kunt zien wat de nieuwe afspraken voor jou betekenen. Dan vertellen we  ook hoe je eventueel alsnog je verhoogde saldo ook kunt inzetten voor Pasen en Koningsdag.

Als je vragen hebt naar aanleiding van deze nieuwsbrief kun je mailen naar harma.pethke@unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid