De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO: cao – uitnodiging ledenbijeenkomst

30 mei 2024

In onze vorige nieuwsbrief heb je kunnen lezen dat we er nog niet uit zijn met de bank. Op 19 juni praten we verder. Vandaag hebben onze leden een uitnodiging ontvangen voor een ledenbijeenkomst op dinsdag 4 juni om 16:30 uur. Wij zullen ze meenemen in de huidige stand van zaken, er is ruimte om vragen te stellen en aan de onderhandelaren mee te geven wat van belang is om tot een acceptabel resultaat te komen. Ben je nog geen lid en wil jij hier bij zijn? Meld je hier aan als lid. Daarna kun jij je meteen aanmelden voor de ledenvergadering. Hieronder lees je nogmaals wat het laatste voorstel is geweest van de bonden gezamenlijk en wat de stand van zaken is op de overige onderwerpen.

Word gratis lid!

 

Het laatste voorstel van de bonden gezamenlijk

 • Een looptijd van 18 maanden.
  van 1 juli 2024 tot en met 31 december 2025.
 • Een collectieve structurele loonsverhoging van 7% in jaar 1.
 • Een collectieve structurele loonsverhoging van 2,5% in jaar 2.
 • Een jaarlijkse vaste periodiek van 3%.
  – Deze is ook structureel (telt mee voor vakantiegeld en pensioen).
  – Let op: deze geldt alleen zolang je nog niet aan het einde van je schaal zit.
  – Deze zou de huidige performance afspraak van 0-7% vervangen.
 • Een waarderingspremie van 2,5% of 5% die je bij normaal of goed functioneren ontvangt.
  – Deze wordt uitgekeerd als een eenmalige uitkering aan het einde van het jaar bij het ontvangen van de normaal of goed beoordeling.
  – Deze kan jaarlijks terugkomen afhankelijk van je beoordeling.
  – Deze waarderingspremie is ook voor medewerkers aan het einde van de schaal.
 • Het sociaal plan verlengen met de duur van 3 jaar.
  1 januari 2025 tot en met 31 december 2027

De stand van zaken op de overige onderwerpen

De Unie heeft ook voorstellen gedaan op het gebied van thuiswerkvergoeding, kilometervergoeding, auto van de zaak, duurzaam doorwerken en diversiteit. Het gaat in het voorstel van de bonden gezamenlijk vooral over de kwantitatieve waarde van het performance management, maar het belang van onze leden ligt ook bij de wijze van uitvoering van deze beloning. De nadruk ligt hierbij op het belang van objectiviteit, transparantie en eerlijkheid en daarnaast op het beschikbaar zijn van budgetten. Hoe het gesprek is gegaan over deze onderwerpen lees je hier terug.

Hoe nu verder?

Alle input van onze (kader)leden via de mail en de ledenbijeenkomst helpen ons te bepalen hoe wij het gesprek ingaan op 19 juni. Het doel is om gezamenlijk tot een inhoudelijk goede cao te komen.

Invloed   

Laat dit bericht vooral door je collega’s lezen. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers van ABN AMRO op de hoogte zijn van de stand van zaken van de cao-onderhandelingen. Dat is ook in jouw belang. Samen met alle collega’s moeten we de bank enthousiasmeren om jullie inzet te waarderen.

Word gratis lid!

 

Whatsapp     

Altijd als eerste op de hoogte! Meld je direct aan voor ons whatsapp-kanaal “De Unie voor ABN AMRO”, dan houden wij je ook via deze weg direct op de hoogte van het laatste nieuws. Aanmelden is heel makkelijk.

Contact

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met één van onze belangenbehartigers, Harma.Pethke@unie.nl of Mandy.Raaijmakers@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid