De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO: Cao – Nog net geen resultaat bereikt

17 mei 2024

Op woensdag 15 mei hebben we voor het eerst met de bank gesproken na de aanbieding van het witboek. De bank geeft aan dat ze ziet dat er veel zorgen en emoties zijn gedeeld. De verhalen zijn echt binnengekomen bij de ExBo. We zijn elkaar genaderd en alle partijen hebben tot diep in de nacht hun uiterste best gedaan om een resultaat te bereiken dat recht doet aan alle medewerkers. Dat is helaas nog niet gelukt. Waar staan we dan wel?

Word gratis lid!

 

Het onderhandelingsproces

Er wordt gesproken over het belang van de onderwerpen die op tafel liggen en waar er ruimte is om een beweging te maken. We voelen het belang om met een resultaat te komen dat recht doet aan alle medewerkers en recht doet aan de signalen die naar voren komen uit de persoonlijke verhalen. Wij proberen in te schatten hoe ver het mandaat van onze leden reikt om tot een gedragen deal te komen. Dat doen we aan de hand van alle reacties die we hebben ontvangen tijdens het proces. Wij willen graag een ultieme poging doen om met elkaar tot een resultaat te komen en hebben daarom als alle bonden gezamenlijk een flinke stap gezet. We hebben een aangepast voorstel gedaan aan de bank, waarmee wij verwachtten een deal te kunnen bereiken. Dat voorstel ziet er als volgt uit.

Word gratis lid!

 

Het voorstel van de bonden

 • Een looptijd van 18 maanden van 1 juli 2024 tot en met 31 december 2025
 • Een collectieve structurele loonsverhoging van 7% in jaar 1
 • Een collectieve structurele loonsverhoging van 2,5% in jaar 2
 • Een jaarlijkse vaste periodiek van 3%
  • Deze is ook structureel (telt mee voor vakantiegeld, pensioen)
  • Let op: deze geldt alleen zolang je nog niet aan het einde van je schaal zit
  • Deze zou de huidige performance-afspraak van 0-7% vervangen.
 • Een waarderingspremie van 2,5% of 5% die je bij normaal of goed functioneren ontvangt
  • Deze wordt uitgekeerd als een eenmalige uitkering aan het einde van het jaar bij het ontvangen van de normaal of goed beoordeling.
  • Deze kan jaarlijks terugkomen afhankelijk van je beoordeling
  • Deze waarderingspremie is ook voor medewerkers aan het einde van de schaal
 • Het sociaal plan verlengen met de duur van 3 jaar van 1 januari 2025 tot en met 31 december 2027

 

Hoe nu verder?

Dit voorstel blijkt helaas niet tot een resultaat te leiden. We plannen met elkaar nog een onderhandelingsdag in op 19 juni. Een eerdere datum is agendatechnisch echt niet mogelijk. We willen de tussentijd graag gebruiken om bij onze leden te peilen hoe ze aankijken tegen het huidige voorstel dat wij op tafel hebben gelegd en om te peilen wat de ruimte is om een acceptabel resultaat te bereiken. Er is ook ruimte om vragen te stellen. Wij nodigen onze leden daarom uit op dinsdag 4 juni van 16:30 uur tot 17:30 uur voor een online ledenbijeenkomst. Er volgt later nog een nieuwsbrief aan onze leden met een aanmeldlink voor de bijeenkomst. Uiteraard zijn wij ook bereikbaar per mail voor eventuele reacties via onderstaande contactgegevens.

Word gratis lid!

 

Invloed

Laat dit bericht vooral door jouw collega’s lezen. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers van ABN AMRO op de hoogte zijn van de stand van zaken van de cao-onderhandelingen. Dat is ook in jouw belang. Samen met alle collega’s moeten we de bank enthousiasmeren om jullie inzet te waarderen. Ben je nog geen lid of ben je light-lid? Meld je dan hier aan voor een gratis lidmaatschap. Doe je dat nu, dan kun jij je straks ook nog aanmelden voor onze ledenvergadering.

Whatsapp

Altijd als eerste op de hoogte! Meld je direct aan voor ons WhatsApp-kanaal “De Unie voor ABN AMRO”, dan houden wij je ook via deze weg direct op de hoogte van het laatste nieuws. Aanmelden is heel makkelijk.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid