De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABB: Gesprekken over serviceregeling

27 december 2023

Onlangs hebben De Unie en haar collegabonden overleg gehad met een deel van de ondernemingsraad en vervolgens met de HR-directeur, de heer Klop. De overleggen gingen over de serviceregeling van ABB. Er heerst namelijk ontevredenheid over een aantal onderdelen van de huidige serviceregeling.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De serviceregeling

Wij zijn van mening dat de serviceregeling meer in lijn gebracht moet worden met de huidige cao. Daarnaast constateren we dat de belastbaarheid niet overal even goed verdeeld is. In de verschillende divisies/segmenten is er een verschil in aantal oproepen, maar ook in complexiteit. Belangrijk hierin is de vraag hoe de balans tussen de wensen van de medewerkers en de klanten beter op elkaar afgestemd kunnen worden.

Onderwerpen

We hebben een 5-tal onderwerpen benoemd waar we veranderingen in willen zien:

  • Tijd voor tijd (recap-uren)
  • Reistijd
  • Consignatie en 60+
  • Onkostenvergoedingen
  • Service-coördinatie beschrijven

We gaan in het nieuwe jaar hierover met de werkgever in gesprek. Ons doel is een aangepaste serviceregeling, die we met ingang van de nieuwe cao aangepast willen hebben. Mocht jij mee willen gaan naar deze gesprekken, laat het de belangenbehartiger dan weten. Het is altijd goed als één van de leden mee gaat naar besprekingen met de werkgever.

Wanneer wij meer informatie hebben over de voortgang van de gesprekken over de serviceregeling, informeren wij de leden daarover.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Hans Korver via hans.korver@unie.nl en op 06-5252 2073.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid