De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

a.s.r.: Verslag cao-onderhandelingen

14 oktober 2022

In de afgelopen periode is er onderhandeld voor een nieuwe DAC (De Andere Cao). Hieronder een verslag van de overleggen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Onderwerpen

In het eerste overleg hebben alle partijen hun voorstellen aan elkaar toegelicht. Je kunt hier de voorstellen van De Unie lezen. In het overleg daarna hebben we een aantal onderwerpen besproken. a.s.r. heeft een presentatie gegeven over ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. Daarna heeft a.s.r. een reactie gegeven op onze cao-voorstellen. a.s.r. heeft aangegeven dat ze niets voelen voor 5 mei als vaste vrije dag. Ook voor generatieverlof of indexering van de thuiswerkvergoeding voelt a.s.r. niets. Voor de regeling RVU stelt a.s.r. voor dat je 10 jaar in dienst moet zijn om gebruik te kunnen maken van deze regeling.

Loonsverhoging

Ook hebben we gesproken over de loonsverhoging. Op dit onderwerp liggen we nog erg ver uit elkaar. Het volgende overleg is op woensdag 26 oktober. We houden de leden op de hoogte.

Contact

Als je vragen hebt naar aanleiding van deze brief dan kun contact opnemen met de belangenbehartiger, Harma Pethke, via het e-mailadres harma.pethke@unie.nl
[print_link]

 

Gerelateerde berichten

a.s.r.: cao nieuwsbrief

In de afgelopen periode zijn er veel reacties ontvangen op de vraag om cao-onderwerpen aan te dragen voor de komende onderhandelingen.  …

Knab verkocht aan BAWAG

Van a.s.r. kreeg De Unie het bericht dat het net overgenomen Knab van Aegon nu overgaat naar een Oostenrijkse bank BAWAG….

Word gratis lid