De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

a.s.r.: Reactie onvoldoende voor cao-akkoord

04 november 2022

Op maandag 31 oktober hebben de vakorganisaties en a.s.r. weer om tafel gezeten. Tijdens deze bijeenkomst heeft a.s.r. een reactie gegeven op de tegenvoorstellen die de bonden op 26 oktober 2022 hebben gedaan.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Onderhandelingen

Inmiddels ben je op de hoogte van de overname van Aegon door a.s.r. Tot onze grote verrassing kwam jouw werkgever met eenzelfde loonbod als de cao van Aegon. Maar we zijn intussen verder in de tijd en de inflatie is nog meer gestegen. Daarna kwam a.s.r na de tweede schorsing met het volgende bod.

Wat biedt a.s.r.?

Het bod dat a.s.r. heeft neergelegd ziet er als volgt uit:

  • Looptijd 18 maanden (1-1-2023 tot 1-7-2024).
  • 4% loonsverhoging per 1-12-2022.
  • 2,5% loonsverhoging per 1-7-2023.
  • € 150,- bruto per maand voor de duur van één jaar. Dit bedrag is naar rato als je parttime werkt.

En nu?

Alle bonden hebben dit bod met hun kaderleden besproken. De kaderleden hebben aangegeven dat het bod nog onvoldoende is om tot een akkoord te komen. Dit hebben wij vanmorgen aan a.s.r. kenbaar gemaakt. Wij zijn nu in afwachting van de reactie van a.s.r. Als wij een reactie hebben ontvangen dan zullen wij deze opnieuw met de kadergroep bespreken en bepalen hoe we verder gaan.

Op vrijdag 25 november is er een nieuwe cao-onderhandeling gepland. We houden je op de hoogte.

Als je vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit bericht, voel je vrij om contact met de belangenbehartiger Harma Pethke op te nemen. Dat kan via harma.pethke@unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

a.s.r.: cao nieuwsbrief

In de afgelopen periode zijn er veel reacties ontvangen op de vraag om cao-onderwerpen aan te dragen voor de komende onderhandelingen.  …

Knab verkocht aan BAWAG

Van a.s.r. kreeg De Unie het bericht dat het net overgenomen Knab van Aegon nu overgaat naar een Oostenrijkse bank BAWAG….

Word gratis lid