De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

a.s.r. Nog geen overeenstemming bereikt

14 juni 2024

In de afgelopen week hebben de vakbonden en a.s.r. tot in de avond onderhandeld om te komen tot een cao-akkoord. Helaas is dat nog niet gelukt. We liggen nog te ver uit elkaar op het gebied van de loonsverhoging. Ook over een aantal andere onderwerpen hebben we nog geen afspraken kunnen maken.

Loon en loongebouw

We hebben geprobeerd eruit te komen en hebben een nieuw loonbod gedaan. We gaan uit van een cao voor één jaar. We vragen 8% voor de loonschalen 8 tot en met 18 met een minimum van € 300,- bruto en 7% voor de loonschalen 19 tot en met 24. Dit betekent dat de lage loonschalen er procentueel wat meer op vooruitgaan. a.s.r. wil graag een cao voor twee jaar en biedt 3% in het eerste jaar en 2% in het tweede jaar met een minimum van € 150,-. We zien dat in het nieuwe loongebouw de hogere schalen meer kunnen doorgroeien. In de lagere schalen is er geen of slechts een kleine ruimte die in de schalen ontstaat.

Onderwerpen

Over een aantal andere onderwerpen willen we ook nog graag afspraken maken. Dit zijn de kilometervergoeding en de 80/90/100-regeling.

Vervolg

We hebben geprobeerd om eruit te komen, maar helaas is dat nog niet gelukt. We gaan nu met de kaderleden overleggen wat we kunnen doen. We zullen onze leden daarover informeren. Zijn er in de tussentijd ideeën of vragen, laat het de belangenbehartiger Harma Pethke dan weten. Je kunt haar bereiken via Harma.Pethke@unie.nl

Gerelateerde berichten

a.s.r.: cao-resultaat bereikt

Afgelopen week is er een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao. Het is een cao voor 9 maanden, met een…

a.s.r. nog geen cao-akkoord

De afgelopen week hebben we weer onderhandeld over de cao. We hebben veel onderwerpen besproken. De werkgever wilde nog niet…

Word gratis lid