De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

a.s.r. nieuwsbrief cao nog geen zicht op een akkoord

21 mei 2024

Partijen hebben weer overlegd voor een nieuwe cao. Veel onderwerpen zijn besproken. We hebben nog niet veel overeenstemming kunnen bereiken.

In de vorige nieuwsbrief konden de leden hun mening geven over de combinatie loongebouw en de hoogte van de structurele loonsverhoging. Wij hebben heel veel reactie gekregen, waarvoor hartelijk dank. De uitkomst is dat de leden geen vermenging hiervan willen. Met andere woorden betekent dit, dat de kosten voor een nieuw loongebouw niet ten koste mogen gaan van de loonsverhoging. En men vindt de loonsverhoging te laag. In het volgende overleg komen deze onderwerpen weer aan de orde.

Voorstellen

Zowel bonden als a.s.r. hebben cao-voorstellen gedaan. Zo wil a.s.r. af van het registreren van de vakantiedagen. En voor nieuwe medewerkers in de buitendienst geen buitendienst vergoeding meer geven. Van deze twee onderwerpen hebben bonden aangegeven hier geen afspraken over te willen maken. We zijn tevreden met de huidige afspraken.

Verder voelt a.s.r. niets voor een 80/90/100- regeling. Ook niet om het promotie proces in de cao op te nemen. Verder zien ze 5 mei niet als vaste vrije dag en willen ze geen aanpassing van de kilometervergoeding. Ons voorstel over Vitality erkennen ze, maar willen dit niet in de cao opnemen. Het zou binnen de teams moeten worden besproken vindt a.s.r. Wij hebben aangegeven dat deze onderwerpen nog niet van tafel zijn.

Sociaal plan a.s.r.

Ook hebben we over het sociaal plan gesproken. We hebben overeenstemming om het sociaal plan ongewijzigd te verlengen tot 1 juli 2027. Daar zijn we tevreden over.

Vervolg

Op 3 juni gaan we verder met de onderhandelingen. We zullen dan verder praten over het loongebouw. Graag praten we dan ook verder over het loon.

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht kun je de belangenbehartiger Harma Pethke mailen op harma.pethke@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

a.s.r.: cao-resultaat bereikt

Afgelopen week is er een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao. Het is een cao voor 9 maanden, met een…

a.s.r. nog geen cao-akkoord

De afgelopen week hebben we weer onderhandeld over de cao. We hebben veel onderwerpen besproken. De werkgever wilde nog niet…

Word gratis lid