De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

a.s.r.: Indexatie oude pensioenrechten

15 juni 2022

In mijn vorige nieuwsbrief hebben we aangegeven dat we een akkoord hebben voor de indexatie van de oude pensioenrechten. Vakbonden zijn positief over het bereikte resultaat omdat de waardevastheid van je oude pensioenrechten en zo de koopkracht op de lange termijn verbeterd wordt.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Bij de afspraken van Het Andere Pensioen was de afspraak om pensioenen voor 5 jaar waardevast te houden. Daarna hebben beide partijen met elkaar gesproken over een alternatieve vorm waarmee de opgebouwde pensioenen voor een langere termijn (deels) waardevast gehouden kunnen worden. Hierover is nu overeenstemming bereikt.

Aanstaande donderdag zijn er twee Webinars waar je aan kunt deelnemen. Het hele akkoord kun je hier lezen.

Breng je stem uit

We hebben een wat langere periode gebruikt om afspraken te maken. Het duurde even voordat alle berekeningen er waren en ook intern moest één en ander worden besproken. Vakbonden zijn tevreden over het resultaat.  De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen tot uiterlijk 28 juni, 12.00 uur.

Meer weten? Webinar donderdag 16 juni 10.00-11.00 uur                                              

Op 16 juni 2022 organiseren a.s.r. en de vakbonden een Webinar waarin de nieuwe afspraak toegelicht wordt en collega’s de gelegenheid hebben om vragen te stellen.

Ledenbijeenkomst donderdag 16 juni 11.00-12.00 uur                                                         

De Unie en de andere vakbonden hebben hieropvolgend nog een interactieve Teams-meeting met leden/geïnteresseerden van 11.00 tot 12.00 uur.

Als je vragen hebt naar aanleiding van deze nieuwsbrief kun je mailen via harma.pethke@unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

a.s.r.: cao nieuwsbrief

In de afgelopen periode zijn er veel reacties ontvangen op de vraag om cao-onderwerpen aan te dragen voor de komende onderhandelingen.  …

Word gratis lid