De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

a.s.r.: cao-resultaat bereikt

26 juni 2024

Afgelopen week is er een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao.

Het is een cao voor 9 maanden, met een loonsverhoging van 4,75%, met een minimum van € 250,- bruto. Ook zijn er afspraken gemaakt over onder andere het loongebouw, reiskosten, thuiswerkbudget en de looptijd van het sociaal plan. Verder wordt in de komende periode de mogelijkheid voor een verlaging van de standaard jaarurennorm voor de volgende cao onderzocht. We zijn nog bezig met de teksten, die komen zo snel mogelijk naar de leden toe. De leden met een Compleet of extra lidmaatschap mogen hierover stemmen. Maar hier alvast de hoofdlijnen.

Hoofdlijnen

Na een aantal maanden van overleg, hebben a.s.r. en de vakorganisaties deze week een onderhandelakkoord bereikt over een nieuwe cao met een looptijd van 1 juli 2024 tot 1 april 2025. Een korte looptijd die we willen gebruiken voor een verkenning naar een lagere arbeidsduur. We zullen de leden daarin betrekken en over op de hoogte houden.

De belangrijkste punten in het akkoord zijn:

  • Medewerkers krijgen per 1 juli 2024 een structurele loonsverhoging van 4,75%, met een minimum van € 250,- bruto. Als je dit omrekent naar een jaar dan zou dit een minimale loonsverhoging zijn van 6,3%. Door de bodem krijgen de lagere salarissen een hogere loonsverhoging. Vertaald naar de afspraak van 9 maanden, is dit een structurele loonsverhoging van 4,75 % met een minimum van € 250,- bruto.
  • Er komt een toekomstbestendig loongebouw waarin de loongebouwen van a.s.r. en Aegon naar elkaar toe zijn gegroeid. Het minimumloon voor a.s.r. wordt € 16,- bruto.
  • a.s.r. en de vakorganisaties doen de komende periode onderzoek naar een verlaging van de standaard jaarurennorm.
  • De parttime factor van het thuiswerkbudget wordt losgelaten en het thuiswerkbudget gaat omhoog van € 30,- naar € 36,- netto per maand voor alle medewerkers.
  • Het aantal te declareren woon-werk kilometers gaat omhoog van 40 km naar 60 km (enkele reis).
  • Het sociaal plan van a.s.r. wordt verlengd tot 1 januari 2027.
  • De vergoeding voor stagiaires gaat omhoog.

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Harma Pethke, via harma.pethke@unie.nl.

Gerelateerde berichten

a.s.r. nog geen cao-akkoord

De afgelopen week hebben we weer onderhandeld over de cao. We hebben veel onderwerpen besproken. De werkgever wilde nog niet…

Word gratis lid