De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

A.s.r.: Breng je stem uit voor de nieuwe cao

21 januari 2021

Zoals vorige week aangekondigd, kun je nu je stem uitbrengen over een nieuwe cao. Duurzame inzetbaarheid, werkgeluk en vitaliteit en loonsverhoging zijn belangrijke thema’s. De overleggen waren constructief en waren online. Ook de kaderleden zaten aan tafel en is er regelmatig afgestemd met de kaderledengroep. Naar aanleiding van onze vorige nieuwsbrief, die je hier kunt lezen, hebben we al veel positieve geluiden gehoord. We zijn tevreden over het resultaat.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Afspraken

In de afgelopen week zijn we druk geweest om alle teksten goed op te stellen. Je kunt hier het hele akkoord lezen. Zo is er een afspraak gemaakt voor een structurele loonsverhoging per 1 maart 2021 en per 1 maart 2022 een structurele loonsverhoging van 2,25%. Een thuiswerkvergoeding voor alle medewerkers, ook voor de buitendienst. Plus éémalig een bedrag van € 300,- bruto.

Een reiskostenregeling. Voor medewerkers die onder een overgangsregeling vallen, blijft deze gehandhaafd. Een sabbatical met een gedeeltelijke vergoeding. Daarnaast veel aandacht voor vitaliteit en werkplek- en vitaliteitscheck, inclusief workshops en trainingen. Ook bestaat de mogelijkheid hulpmiddelen in bruikleen te krijgen om thuis te kunnen werken.

Stemmen

Lees het hele akkoord rustig door. Onze leden hebben via de mail een uitnodiging gekregen om  tot 31 januari 2021, 12.00 uur  te mogen stemmen.

Vragen?

Als je vragen hebt naar aanleiding van deze brief kun je een e-mail sturen naar harma.pethke@unie.nl.

 

[print_link]

 

 

Gerelateerde berichten

a.s.r.: fusie Aegon

Nu de fusie een feit is, zijn alle Aegon-medewerkers in dienst van a.s.r. gekomen. Bij De Unie betekent dit dat…

a.s.r.: sociaal plan

Er is een resultaat voor een aanpassing aan het sociaal plan van a.s.r. De aanpassingen betreffen de looptijd en reistijd-berekening….

Word gratis lid