De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CED: Eindbod cao

02 maart 2022

Een tijdje geleden hebben we je bijgepraat in een ledenbijeenkomst over het eindbod dat CED heeft gedaan. Daarna zijn we nog in overleg gegaan. Er zijn ten opzichte van het vorige eindbod een paar aanpassingen gekomen. Je kunt hier de tekst van het eindbod lezen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Loonsverhoging voor een driejarige cao

Het eindbod gaat uit van een looptijd van drie jaar. We zien in het tweede en derde jaar een lagere verhoging. Dat is onzeker, omdat we niet weten hoe het er de komende jaren uit zal zien en we weten niet wat de inflatie zal gaan doen. We hadden dit graag hoger gezien. We hebben nu het volgende hiervoor afgesproken: Gelet op de ontwikkeling van de inflatie, spreken partijen af dat zij op verzoek van de bonden in september 2023 en september 2024 met elkaar zullen overleggen of de cao-verhogingen van 2023 en 2024 aanpassing behoeven. Indien dat aan de orde zou zijn, spelen uiteraard ook de bedrijfsresultaten van CED een rol.

Avond- en nachtdiensten, leeftijdsgrens 24/7

Ook hierover hebben wij gesproken en is de volgende aanvulling gekomen: Op korte termijn zal CED-onderzoek (laten) verrichten naar de mogelijkheid de 24/7-dienstverlening op een andere, maar ook adequate en efficiënte wijze in te vullen. Indien dit een reële mogelijkheid is, zullen partijen met elkaar in gesprek gaan over het eventueel (opnieuw) aanpassen van de leeftijdsgrenzen.

RVU

Over dit onderwerp waren de teksten niet duidelijk. We hebben nu een heldere afspraak gemaakt. CED neemt deze regeling op in de cao. Elke medewerker die voldoet aan de uitgangspunten kan gebruikmaken van deze regeling, tenzij er zwaarwegende bedrijfsbelangen zijn die zich daartegen verzetten.

Ledenbijeenkomst

Op maandag 7 maart tussen 19.00 en 20.00 uur organiseert de belangenbehartiger een online ledenbijeenkomst om het eindbod met je te kunnen bespreken.

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om zich aan te melden.

Breng je stem uit

De afgelopen keer heeft CED aangegeven dat dit het wel is en dat ze hun laatste bod hebben gedaan. Op een aantal punten lagen we ver uit elkaar. In het gesprek dat daarop volgde zijn er een paar aanpassingen gedaan, zoals je hierboven kunt lezen. Het salaris hadden we graag hoger gezien, maar CED heeft aangegeven dat dit het echt is. Het woord is nu aan de leden!

De leden kunnen hun stem uitbrengen tot donderdag 10 maart, 12.00 uur.

Als je vragen hebt kun je de belangenbehartiger mailen op harma.pethke@unie.nl

 

[print_link]

Word gratis lid