Zoeken
Je bent hier: Over Ons > Voor wie > Jongeren
 

Jongeren

Als jongere op de arbeidsmarkt sta je vaak voor grote uitdagingen. De sector Jongeren zet zich in voor jouw belangen en die van andere (startende) jongeren op de arbeidsmarkt. Onder andere door met werkgevers te onderhandelen over ontplooiingsmogelijkheden, stageplaatsen via de online stagebank en de specifieke wensen van young professionals.

 

Specifieke belangen

Wij hebben oog voor specifieke behoeftes en wensen van young professionals. En de realisatie daarvan. Zo is werk al lang niet meer de baan van 9 tot 5. Wij maken ons hard voor een goede balans tussen werk en privé. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om thuis te werken. Als (jonge) medewerker wil je jezelf ontwikkelen en de kans krijgen om veel te leren. Daarom onderhandelen wij ook over goede ontplooiingsmogelijkheden.

De Unie is er ook voor niet-afgestudeerde jongeren. Met werkgevers zitten wij om de tafel voor kwalitatief goede stageplaatsen en maken afspraken over begeleiding en facilitering. Ook maken wij ons hard voor meer erkenning van de praktijkbegeleider binnen de organisatie. Op zoek naar een stage of afstudeeropdracht? In onze eigen online stagebank vind je nationale en internationale stages en afstudeeropdrachten. Plus handige tips en adviezen voor het zoeken en solliciteren naar een stageplaats.

 

Contact

De sector Jongeren is volop in ontwikkeling. Heb je ideeën of vragen? Neem dan contact met ons op via jongeren@unie.nl of telefonisch op tel. (0345) 851 851. Voor een meer specifieke vraag over werk kun je ook terecht bij een van onze belangenbehartigers of adviseurs. Heb je een baan, dan kun je jouw belangenbehartiger en/of kaderleden vinden via de branche- en bedrijfspagina's. Of je neemt contact op met je sector.


 Ga terug naar Voor wie

Stel jouw vraag via de chat

Denk je dat je juridische hulp nodig hebt? Of wil je advies over een kwestie? 

Je kunt met ons chatten van 8.00 tot 18.00 uur.