Zoeken
Je bent hier: Diensten > Inkomen
 

Inkomen

Inkomenszekerheid is een belangrijk onderwerp. Als vakbond zet De Unie zich daar ook al ruim 40 jaar voor in. Wij doen dit door goede afspraken te maken in cao's en met de overheid. Ook wanneer leden vragen of problemen hebben over hun individuele inkomen kunnen zij bij De Unie terecht. Het gaat dan niet alleen om salaris, maar kan ook gaan om bijvoorbeeld hun pensioen of een uitkering. Daarnaast bieden wij ook fiscale dienstverlening. Hieronder lees je meer over onze dienstverlening.

Salaris

Je salaris is geregeld in je arbeidsovereenkomst en vaak ook nog in een cao. Toch is er vaak discussie over. Vaak gaat het dan over de hoogte van het loon, het op tijd betalen of de inhouding van de juiste premies. Bij al dit soort discussies kan De Unie jou ondersteunen. Dit varieert van het beantwoorden van simpele vragen tot juridische bijstand. Daarnaast kunnen wij loonberekeningen voor je maken. Heb je vragen. Neem dan contact met ons op via het online reactieformulier.Unie Pensioenservice

Weinig Nederlanders weten hoe het pensioenstelsel in ons land in elkaar zit. Vreemd eigenlijk omdat het naast je salaris om de belangrijkste arbeidsvoorwaarde gaat. Uiteindelijke krijgen we er allemaal eens mee te maken. Daarom moet je weten hoe het zit. Door te klikken op deze link weet je meer. Doe er je voordeel mee.

Een belangrijk deel van je inkomen wordt gebruikt voor je pensioen. Toch weten maar weinig mensen precies hoeveel pensioen ze opbouwen. Ze zien jaarlijks hun pensioenoverzicht en nemen aan dat er na hun pensionering een goed inkomen zullen hebben. Voor mensen die dit echter zeker willen weten is er de Unie Pensioenservice. Onze deskundigen kunnen je over alle mogelijke situaties adviseren, zowel voorafgaand aan de pensionering als daarna. Voor meer informatie neem je contact met ons op via het online reactieformulier.

Kijk hier voor meer informatie over de helpdesk pensioenen.

Sociale zekerheid

Op het gebied van sociale zekerheid is er in Nederland constant sprake van verandering. Wetgeving verandert en uitkerende instanties zijn niet altijd even duidelijk in hun voorlichting. Wanneer je afhankelijk bent van een uitkering of voorziet dat je daar op korte termijn gebruik van moet maken, kun je bij De Unie terecht met al je vragen. Ook wanneer je het niet eens bent met een beslissing van het UWV of een andere uitkeringsinstantie kunnen wij je bijstaan met juridische hulp. Neem contact op via tel. (0345) 851 851 of door online het reactieformulier in te vullen.

Fiscale Diensten

Wij begrijpen dat het niet altijd even gemakkelijk is om je belastingaangifte in orde te maken. Dit geef je misschien het liefst uit handen. Het team belastingconsulenten van De Unie Fiscale Diensten helpt je graag met deze fiscale rompslomp:

  • Aangifte inkomstenbelasting voor particulieren
  • Erfbelastingaangifte
  • Aangifte inkomsten- en omzetbelasting voor ZZP-ers

Heb je belangstelling? Lees hier verder.

Functiewaardering

In Nederland worden er verschillende functiewaarderingssystemen gebruikt. Een belangrijk doel van functiewaardering is het onderbouwen en rechtvaardigen van beloningsverschillen. Hoe zwaarder de functie, hoe hoger het salaris. De uitkomst van functiewaardering heeft daarom direct invloed op de hoogte van je salaris. Logisch dus dat De Unie de functiewaarderingsprocessen kritisch volgt. Hiervoor hebben wij deskundigen in huis die alle ins en outs van de meest gebruikte systemen kennen. Leden van De Unie kunnen bij hen terecht voor informatie of hulp bij problemen. Dit kan als individu, maar ook als groep Unie-leden binnen een bedrijf. Bovendien kan De Unie je adviseren en ondersteunen bij beroepsprocedures. Heb je vragen. Neem dan contact met ons op via het online reactieformulier.

Unie voordeel!

Met je lidmaatschap van De Unie kun je aantrekkelijke kortingen op verschillende producten en diensten krijgen.  Deze producten en diensten worden de komende tijd steeds verder uitgebreid. Daarbij kijken we uiteraard vooral naar de wensen van onze  leden. We zullen je daarom zo nu en dan benaderen met vragen over je voorkeuren en interesses.

De Unie kijkt bij het aanbieden van voordelen niet alleen naar de prijs, maar zeker ook naar de kwaliteit van het aanbod. Want voor leden is alleen het beste goed genoeg. 

Kijk hier voor de ledenvoordelen.

Waar staat De Unie voor?

Vakbond De Unie is een partner voor jou, die je motiveert, faciliteert en ondersteunt, bij het maken van keuzes over jouw belangen rond werk en inkomen. Als persoonlijke en betrokken vakorganisatie staan wij voor je klaar om jouw collectieve en individuele belangen te behartigen. Ga hier naar een overzicht van onze dienstverlening.

Stel jouw vraag via de chat

Denk je dat je juridische hulp nodig hebt? Of wil je advies over een kwestie? 

Je kunt met ons chatten van 8.00 tot 18.00 uur. 

Brochures/Infokaarten

Hieronder kun je de volgende brochures/informatiekaarten downloaden.

Brochures:Infokaarten: