Pensioen Wegwijzer

Wanneer je gaat werken bouw je meestal ook pensioen op. Een deel van je brutoloon wordt dan ingehouden voor later. Vaak val je onder een bepaald pensioenfonds en wordt alles automatisch voor je geregeld. Tenminste, daar ga je wel van uit!
Pensioen is voor veel mensen een ver-van-je-bed-show, een zorg voor later. Maar als je dat nu niet goed regelt, is de kans groot dat je dan teleurgesteld zal zijn.
 

Inzicht in je pensioensituatie

De Unie helpt je deze teleurstelling te voorkomen door je inzicht te geven in je pensioensituatie en je te helpen bewuste keuzes te maken. Onze pensioendeskundigen wijzen je de weg door de wirwar van fondsen, regelingen en voordelen. Op basis van je persoonlijke situatie informeren we je over jouw specifieke mogelijkheden. Zo weet je bij belangrijke gebeurtenissen in je leven welke gevolgen ze hebben voor je pensioen. Bijvoorbeeld bij de start van je loopbaan, als je gaat trouwen of wanneer je arbeidsongeschikt raakt.
 

Pensioendesk eigen pensioenfonds

Uiteraard kun je met vragen over je huidige pensioen in eerste instantie het best terecht bij je werkgever of de deelnemersdesk van jouw pensioenfonds. Zij hebben namelijk direct inzage in de pensioenadministratie en kennen de inhoud van de pensioenregeling. 

Helpdesk pensioen

Voor vragen over pensioen neem je contact op met onze helpdesk. Deze is bereikbaar op telefoonnummer 0345 851 451. 

Je kunt je vraag ook online via dit formulier stellen en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.