Zoeken
 

Groothandel in Levensmiddelen

De totale levensmiddelensector in Nederland is omvangrijk. De groothandelsbranches vormen daarbij een belangrijke schakel tussen de producenten, leveranciers, grootwinkelbedrijven, detailhandels, horecabedrijven en de consumenten. Het werken met levensmiddelen kent een eigen dynamiek, voor al door de beperkte duur van versheid en houdbaarheid van producten. Onder de ongeveer 15.000 werknemers in de Groothandel Levensmiddelen zijn veel kenniswerkers/professionals, voor wie De Unie op verschillende gebieden een deskundige sparringpartner is. Daarnaast is De Unie partij bij de cao Groothandel in Levensmiddelen. Voor meer informatie kun je ook kijken op de gezamenlijke website van cao-partijen.

Raam-cao

Samen met de cao Groothandel in Horecaproducten (GHP) kent de cao in deze branche sinds dit jaar een zogenaamde raamcao. Daarin worden voor beide cao's in ieder geval de afspraken gemaakt over looptijd, loon en pensioen.

Fondsen

De Groothandel in Levensmiddelen kent een pensioenfonds en een sociaal fonds (Fonds Kollectieve belangen voor de Groothandel in Levensmiddelen). De Unie is bij beide fondsen in het bestuur vertegenwoordigd.

De Unie Handel

De Unie Handel logoIn de Nederlandse handelsectoren zijn circa 1,2 miljoen mensen werkzaam. In diverse branches en bedrijven vervult De Unie een belangrijke rol.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws op De Unie Handel Twitter.

 

 

 

 

Belangenbehartiger(s)

Ed Lecomte

M: 06  52 52 20 45

Wil je Ed een e-mail sturen? Klik dan op zijn naam.

Stel jouw vraag via de chat

Denk je dat je juridische hulp nodig hebt? Of wil je advies over een kwestie? 

Je kunt met ons chatten van 8.00 tot 18.00 uur. 

Waar staat De Unie voor?

Vakbond De Unie is een partner voor jou, die je motiveert, faciliteert en ondersteunt, bij het maken van keuzes over jouw belangen rond werk en inkomen. Als persoonlijke en betrokken vakorganisatie staan wij voor je klaar om jouw collectieve en individuele belangen te behartigen. Ga hier naar een overzicht van onze dienstverlening.