De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl
Hoe kan ik lid worden van De Unie?

Graag verwelkomen wij je als nieuw lid van De Unie! Je kunt je via onze website aanmelden via deze link:  https://www.unie.nl/word-lid. Je hebt dan de keuze uit een Basis Lidmaatschap en een Premium Lidmaatschap. Daarnaast kun je kiezen voor een individueel lidmaatschap óf voor een combinatielidmaatschap als meerdere leden woonachtig zijn op hetzelfde adres.

Wanneer gaat mijn lidmaatschap in?

Na aanmelding gaat je lidmaatschap in op de 1e dag van de volgende maand. Vanaf dat moment ga je ook de contributie betalen. Zodra wij je aanmelding hebben ontvangen en verwerkt, krijg je van ons de bevestiging.

Wat is het verschil tussen een Basic Lidmaatschap en een Premium Lidmaatschap?

Bij een Premium Lidmaatschap ben je verzekerd voor alles wat valt onder het Basic Lidmaatschap. Daarnaast ben je via DAS verzekerd van rechtsbijstand voor de module Consument & Wonen. De contributie voor het Premium Lidmaatschap bedraagt de geldende contributie voor het Basic Lidmaatschap + € 7,75 per maand.

Waar kan ik wijzigingen doorgeven?

Ben je lid van De Unie en je wilt een wijziging doorgeven, dan kun je dit wijzigingsformulier gebruiken. Hierbij gaat het om wijzigingen op gebied van persoon,- adres en/of contactgegevens, contributiebetaling, nieuwe werkgever en wijziging inkomen (pensioen, WW, WIA, minder uren werken). 

Wat krijg ik als Unie-lid als ik iemand anders lid maak van De Unie?

Maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een cadeaubon van Bol.com ter waarde van € 12,50. Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat hij of zij jouw gegevens heeft ingevuld, ontvang je automatisch bericht.

Hoe kan ik mijn contributie voldoen?

Je kunt je contributie voldoen via een automatische afschrijving (automatische incasso) waarvoor je een machtiging bij ons dient af te geven. Dit kan via deze link:  https://www.unie.nl/over-ons/contact/machtigingsformulier

Of je krijgt van ons een betaalverzoek per e-mail zodat je zelf op tijd je contributie kunt voldoen.

Waar kan ik mijn jaaropgave downloaden?

De jaaropgave kun je opvragen bij onze afdeling Ledenadministratie. Telefonisch bereikbaar op 0345-851210 en per e-mail via administratie@unie.nl.