Zoeken
Je bent hier: Diensten > Werk > Juridische hulp
 

Juridische hulp

De ruggengraat van De Unie als vakorganisatie is onze deskundige juridische dienstverlening. Ben je lid van De Unie? Dan kun je bij ons terecht voor allerlei juridische vragen en conflicten. Hierbij maken wij onderscheid tussen arbeidszaken, sociale zekerheidskwesties en overige juridische dienstverlening.

Arbeidszaken

Onder arbeidszaken verstaan wij alle juridische situaties die er binnen een arbeidsrelatie kunnen bestaan. Dit kan gaan om vragen over je arbeidsovereenkomst of loonstrookje, een arbeidsconflict met je werkgever of ontslag door bijvoorbeeld reorganisatie. Als lid van De Unie heb je op dit gebied recht op volledige advisering en bijstand.  

Sociale zekerheidskwesties

De wet- en regelgeving rond uitkeringen is ingewikkeld. Als individu is het vaak moeilijk om te bepalen wat je rechten en plichten zijn. Als lid van De Unie krijgt je hierin alle ondersteuning. Wij kunnen controleren of een uitkering correct is toegekend, maar kunnen je ook bijstaan in bezwaar- en beroepszaken. 

Overige juridische dienstverlening

Buiten het arbeids- en socialezekerheidsrecht zijn er nog allerlei andere juridische situaties waarin je als individu terecht kunt komen. Deze kunnen bijvoorbeeld  te maken hebben met huurconflicten, (ver)koop van een woning, aansprakelijkheidszaken, consumentenzaken of familierecht. Leden van De Unie kunnen in dergelijke zaken een eenmalig juridisch advies krijgen.

Veelgestelde vragen

Op veel vragen over juridische kwesties kun je op onze site al antwoord vinden in de rubriek veelgestelde vragen.

Contact

Voor juridische hulp kun je contact opnemen via het reactieformulier.

 

 

 

Waar staat De Unie voor?

Vakbond De Unie is een partner voor jou, die je motiveert, faciliteert en ondersteunt, bij het maken van keuzes over jouw belangen rond werk en inkomen. Als persoonlijke en betrokken vakorganisatie staan wij voor je klaar om jouw collectieve en individuele belangen te behartigen. Ga hier naar een overzicht van onze dienstverlening.

Stel jouw vraag via de chat

Denk je dat je juridische hulp nodig hebt? Of wil je advies over een kwestie? 

Je kunt met ons chatten van 8.00 tot 18.00 uur.