Zoeken
Je bent hier: Diensten > Vakbondscontributie
 

Ontvang een deel van je contributie terug!

In veel cao’s is geregeld dat leden van De Unie een deel van hun contributie terug kunnen krijgen. Dit is een fiscale regeling waarbij de werkgever de contributie via jouw brutoloon verrekend. Dit kan, afhankelijk van je inkomen, een voordeel opleveren van wel 40% van de jaarcontributie. Dit loopt daardoor al snel op tot € 70,-!

De jaaropgave 2014 kun je op deze pagina downloaden. Deze print je vervolgens uit en lever je in bij je werkgever. Hij is verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling. De regeling is alleen van toepassing op leden die in loondienst werken. Gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden kunnen hiervan helaas geen gebruik maken. Ook moet de verrekening zijn afgesproken in een voor jou geldende cao.

Download de jaaropgave 2014

De jaaropgave 2014 kun je hier downloaden (houd je inloggegevens bij de hand).

Verrekenen over voorgaande jaren?

De Belastingdienst staat het verrekenen van vakbondscontributie alléén toe in het kalenderjaar dat je de contributie ook hebt betaald. Je kunt dit jaar dus de contributie van 2014 verrekenen en niet meer van voorgaande jaren.

Veel gestelde vragen

Wij hebben de meeste vragen over deze regeling en het downloaden voor jou op een rijtje gezet.

Lees hier deze veelgestelde vragen.

Jaaropgave 2014 downloaden

Klik hier om de jaaropgave te downloaden.
Let op:
 Houd je inloggegevens bij de hand.

Contact

Heb je een probleem met inloggen, downloaden of een andere vraag over de jaaropgave? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op via 0345 - 851 438 of jaaropgave@unie.nl