Zoeken
Je bent hier: Branches & Bedrijven > Bedrijven
 

Bedrijven

Op deze pagina vind je een overzicht van alle bedrijven waar De Unie actief is. Via het zoekscherm kun je zoeken naar jouw bedrijf. Klik vervolgens op de bedrijfsnaam voor meer informatie en de contactgegevens van jouw belangenbehartiger en (eventueel) kaderleden. Ben je op zoek naar specifieke informatie over een branche. Ga dan naar de rubriek branches.

    
Bedrijfsnaam:    
Omschrijving:    
Zoeken
Bedrijf: ABAB 
ABAB is de enige accountancy-organisatie in Nederland met een cao. De Unie is partij bij deze cao.

 
Bedrijf: ABN-AMRO 
Als grootste vakbond in de financiële dienstverlening, behartigt De Unie al jarenlang de collectieve en individuele belangen van haar leden bij ABN AMRO.

 
Bedrijf: Achmea Holding 
Binnen Achmea is vakbond De Unie partij bij zowel de cao als het sociaal plan. Ook zitten veel leden van De Unie in de (Centrale) ondernemingsraad.

 
Bedrijf: Aedes 
Aedes is de vereniging van woningcorporaties. Bij Aedes zijn ongeveer 114 mensen in dienst. De Unie is een van de twee werknemersorganisaties die de Aedes cao afsluit.

 
Bedrijf: Aegon 
Verzekeraar Aegon Nederland N.V. en haar rechtsvoorgangers kennen een lange historie in de Nederlandse samenleving. Sinds 2009 heeft Aegon een eigen cao. Het afgelopen jaar heeft De Unie met Aegon afspraken kunnen maken over de tweede Aegon-cao die loopt tot en met 30 november 2011.

 
Bedrijf: AHOLD Albert Heijn 
Het Nederlandse detailhandel concern Koninklijke Ahold NV is actief in Europa en de Verenigde Staten. Onder het Ahold Concern vallen in Nederland onder andere alle Ahold-kantoren, Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. De Unie is cao-partij bij de cao Ahold Kantoren

 
Bedrijf: Akzo Nobel 
De Unie is betrokken bij de cao voor de medewerkers. Eind augustus start het overleg over de nieuwe cao. De insteek vanuit De Unie is een cao voor een jaar tot en met 30 juni 2013. Verder wordt een loonsverhoging gevraagd van 2.5% en een kwart procent extra voor de middengroepen met een inkomen vanaf 33.000 euro op jaarbasis. Verder vragen we extra aandacht voor duurzame inzetbaarheid en een individueel scholingsrecht voor de medewerkers.

 
Bedrijf: Alcatel Lucent 
Alcatel-Lucent is een internationale onderneming die ondersteuning biedt aan bedrijven op het gebied van telecommunicatie over de hele wereld. De onderneming is gevormd door samengaan van het Franse Alcatel en het Amerikaanse Lucent Technologies in 2006.

 
Bedrijf: Allnex 
Allnex is een wereldwijde fabrikant en distributeur van hoogwaardige harsen voor verf, die wordt gebruikt in de bouw, automobiel, composiet en papier industrieën. Allnex produceert naast de traditionele harsen, zoals gebaseerd op oplosmiddelen , harsen volgens de innovatieve groen technologieën zoals watergedragen en poederharsen. Wereldwijd heeft Allnex circa 4000 medewerkers en 33 productielocaties. Van de 4000 medewerkers werken er zo’n 300 bij de Nederlandse vestigingen in Bergen op Zoom en

 
Bedrijf: AnQore 
Sinds medio 2015 staan deze twee voormalige DSM bedrijven op eigen benen. Het zijn twee aparte bedrijven die tot 1 januari 2017 onder 1 cao vallen.

 
Bedrijf: APG  
APG is een van de grootste uitvoerders van collectieve pensioenen ter wereld. Met zo’n 4.000 medewerkers regelt APG het pensioen van ruim 4 miljoen mensen. Tot de APG Groep horen APG, Loyalis en Cordares.

 
Bedrijf: ArboNed 
ArboNed is een grote, landelijk opererende arbodienst. Uit prognoses van de brancheorganisatie OVAL blijkt dat de omzet in de hele branche voor arbodienstverlening in 2014 onder druk blijft staan. ArboNed heeft daar net als de andere arbodiensten last van.

 
Bedrijf: Arbo Unie 
Arbo Unie is een grote, landelijk opererende arbodienst. Arbo Unie profileert zich als businesspartner van werkgevers en werknemers bij het verbeteren van de gezondheid, veiligheid en inzetbaarheid van mensen op de werkvloer.

 
Bedrijf: Ardagh Glass Benelux 
Ardagh Glass Benelux met vestigingen in Dongen en Moerdijk, ontwikkelt, produceert en verkoopt verpakkingsglas voor alle A-merken in de voedings- en drankindustrie, zoals Heineken, Inbev,Coca Cola, Hak en Heinz.

 
Bedrijf: ASML Nederland BV 
De Unie is sinds de oprichting van ASML betrokken bij het bedrijf. ASML valt onder de cao metalektro. ASML was een van de eerste bedrijven die direct de nadelige gevolgen van de laatste economische crisis heeft ondervonden. De Unie heeft daarom een convenant met ASML afgesloten voor de toepassing van de tijdelijke werktijdverkorting voor maximaal zes maanden. Na die tijd ging het met ASML heel snel weer beter. Het bedrijf zit nu bijna weer op hetzelfde hoge niveau qua omzet, net als voor de cris

 
Bedrijf: ASR Verzekeringen 
De verzekeringstraditie is bij ASR wel enkele eeuwen oud. ASR biedt een breed assortiment aan verzekeringen en financiële producten op het gebied van schade, inkomen, leven, hypotheken en pensioenen.

 
Bedrijf: Astellas Pharma 
Astellas Pharma produceert geneesmiddelen ter beschikking voor patiënten in de urologie, de orgaantransplantatie, de dermatologie en de cardiologie. Astellas behoort tot de 15 grootste innoverende farmaceutische ondernemingen in de wereld met ruim 15.000 medewerkers.

 
Bedrijf: Athlon Carlease BV 
Door een eigen cao, kan het arbeidsvoorwaardenpalet van de medewerkers van Lage Landen meer aansluiten op de identiteit van het bedrijf: een wereldspeler in leasing, vendor finance en factoring. In dat proces pakt De Unie graag haar rol.

 
Bedrijf: Avebe 
AVEBE is een innoverend bedrijf dat oplossingen maakt en verkoopt op zetmeelbasis voor voedings-, papier-, bouw-, textiel-, kleefstoffen- en diervoedingsindustrieën. De Unie is betrokken bij het afsluiten van de cao en een eventueel sociaal plan.

 
Bedrijf: Avery Dennison 
Avery Dennison is een Amerikaanse beursgenoteerde onderneming die zelfklevende materialen produceert, grondstoffen hiervoor aanmaakt en zelfklevende materialen en kantoormaterialen verhandelt

 


Waar staat De Unie voor?

Vakbond De Unie is een partner voor jou, die je motiveert, faciliteert en ondersteunt, bij het maken van keuzes over jouw belangen rond werk en inkomen. Als persoonlijke en betrokken vakorganisatie staan wij voor je klaar om jouw collectieve en individuele belangen te behartigen. Ga hier naar een overzicht van onze dienstverlening.