De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Zorgverzekeraars: Onderhandelingsresultaat pensioen en cao

Op vrijdag 1 oktober hebben wij en de andere vakorganisaties een onderhandelingsresultaat bereikt met Zorgverzekeraars Nederland over jouw nieuwe pensioenregeling en cao. Hieronder een toelichting op het resultaat van beide onderwerpen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Pensioen

We hebben in goede harmonie gekozen voor een beschikbare premieregeling tot 1 januari 2027 met een tussentijdse opzegclausule. Die opzegclausule is nodig om eventueel tussentijds over te kunnen stappen naar het nieuwe landelijke pensioenstelsel. De studie daarover blijft immers wel doorgaan.

Sociale partners blijven dezelfde premie in de regeling stoppen in de zelfde verdeling tussen werkgever en werknemer. Ook wordt hetzelfde potje gebruikt om daarna de werknemerspremie te verlagen. Het rendement wordt echter beter dan dat dit in de huidige regeling is. Ook benutten we de maximale fiscale ruimte voor de pensioenregeling. Alle afspraken én een goede toelichting erbij staan in het onderhandelingsresultaat en aparte pensioenuitleg.

Cao

Naast het pensioen is er ook onderhandeld over de nieuwe cao per 1 oktober 2021. We zijn het uiteindelijk over de laatste openstaande punten eens geworden. Er komt een collectieve loonsverhoging per 1 oktober 2021 van 2,4% loon voor een cao van een jaar, 5 mei wordt een jaarlijkse vrije dag en er komt een verruiming van verlofsparen. Helaas kregen we de handen niet op elkaar voor de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). Alle gemaakte afspraken lees je terug in het onderhandelingsresultaat. Al met al wel een goed resultaat voor zowel pensioen als de cao!

Stemming en vervolg

We leggen het geheel van pensioen en cao ter stemming voor aan de leden van de vakorganisaties. De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen. Bij een positieve uitslag kan het pensioenfonds er voor zorgen dat de nieuwe pensioenregeling per 1 januari 2022 voor jou klaar staat. Uiteraard krijg je daarna ook een nieuw tekst voor de cao Zorgverzekeraars 2021/2022.

Contact

Heb je na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen of wil je me iets meegeven? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Emanuel Geurts via emanuel.geurts@unie.nl of bel  06-5252 2074. Als je een individuele casus hebt, dan staat het Service Center graag voor je klaar. Je kunt hen bereiken via sc@unie.nl of via 0345-851 963.

 

Afdrukken