De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Zoetwarenindustrie: Klankbordsessie: Uitnodiging voor woensdag 26 september 2018

Cao-partijen zijn overeengekomen om tijdens de cao 2018,  een eerste stap te zetten met het maken van afspraken over drie belangrijke thema’s. Graag betrekken we de Unie-leden bij de uitwerking daarvan:

  • Gezondere roosters en beloning
  • Flexibiliteit en werkzekerheid
  • Kosten versus inkomen in het kader van Duurzame Inzetbaarheid, Flexibilisering en Zekerheid

De hulp van de Unie-leden hebben we daarbij nodig. Daarom organiseert VBZ samen met De Unie een klankbordsessie, waarvoor wij jou graag uitnodigen.

Waarom een klankbordsessie?

Op 14 december 2017 zijn werkgevers en werknemers tot een gezamenlijke visie gekomen: “de stip op de horizon voor de Zoetwarenbranche in 2022”. Naar aanleiding daarvan zijn er drie thema’s overgebleven.

Deze gezamenlijke visie is de verantwoordelijkheid van werkgevers én werknemers. Tijdens de klankbordsessie horen wij onder andere graag wat er speelt en leeft, welke belangen er spelen en aan welke thema’s prioriteit moet worden gegeven. Het doel van de klankbordsessie is om gezamenlijk invulling te geven aan de drie thema’s.

Klankbordsessie “samen voor een sterke cao”:
Voor wie:                     +/- 8 medewerkers van bedrijven in de Zoetwarenbranche
Wanneer:                     Woensdag 26 september 2018 van 10:30 – 14:30 uur (inclusief lunch)
Waar:                           Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn,
Bakenbergseweg 227, 6816 VP Arnhem

Hopelijk zien we de Unie-leden op 26 september 2018 op Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem!

Mocht je (onverwacht) niet aanwezig kunnen zijn, meld je dan af via e-mail jasmijn@vbz.nl.

Nieuwe leden welkom en héél hard nodig

De afgelopen jaren heeft De Unie – spijtig genoeg – in een aantal branches, sectoren of bedrijven afscheid genomen van cao-overleg omdat het ledental te klein geworden was. Dat hoeft niet voor de eeuwigheid te zijn want een ledental kan uiteraard ook weer groeien. Wil jij dat De Unie namens jou blijft meepraten over de arbeidsvoorwaarden in de Zoetwarenindustrie? Zorg dan dat we uit de gevarenzone blijven en werf af en toe een nieuw lid. Dit kan eenvoudig via www.unie.nl/word-lid. Praat samen mee en verstevig onze positie in de Zoetwarenindustrie.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht? Neem dan contact op met de belangenbehartiger John Kapteijn via e-mail john.kapteijn@unie.nl of telefonisch op 06-52522067.