De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Unie-leden zijn akkoord met het VVR Addendum, eveneens de leden van de overige vakorganisaties

Op 1 oktober 2018 was de laatste dag waarop de leden van De Unie zich konden uitspreken over het onderhandelingsresultaat dat De Unie met de werkgever heeft bereikt over de Vrijwillige VertrekRegeling (VVR).

Wij kunnen melden dat de leden van De Unie unaniem akkoord zijn gegaan met het resultaat.

Hetzelfde geldt voor de leden van de overige vakorganisaties. Dit betekent dat de VVR nu een feit is en dat binnenkort, naar verwachting vanaf 8 oktober 2018, de regeling zal worden opengesteld.

De onderhandelingsdelegatie van De Unie is zich ervan bewust dat het bereikte resultaat niet voor iedereen het gewenste resultaat is. Gelet op de verschillende groepen medewerkers en de onderlinge verschillen per groep is het een onmogelijke opgave om er voor iedereen in elke situatie 100% uit te halen. Het feit dat veel leden gestemd hebben en allemaal akkoord zijn gegaan, is hier een bewijs van.

Zoals gezegd wordt de regeling wellicht vanaf 8 oktober 2018 opengesteld. Ik wens de medewerkers veel wijsheid in het nemen van het besluit dat het beste bij de eigen situatie past.

Maak ook gebruik van de mogelijkheden dat het sociaal plan en het addendum bieden met betrekking tot Financieel Advies, Juridische Bijstand en Outplacement. De vakbond kan hierbij uitstekend helpen met eigen adviseurs.

Vanaf woensdag 3 oktober 2018 kan er contact opgenomen worden met onze Service Center via e-mail sc@unie.nl of bel 0345-851963.