De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Reorganisatie Alewijnse; vaststellingsovereenkomst ontvangen? En dan?

Het zijn turbulente tijden voor de medewerkers bij Alewijnse. In de lange historie van het bedrijf is er vorige week een behoorlijke ommekeer gekomen. De reorganisatie is een feit; veel collega’s en misschien jijzelf ook, hebben te horen gekregen dat het dienstverband beëindigd gaat worden. Heb jij ook gehoord dat jouw baan komt te vervallen en heeft men jou een vaststellingsovereenkomst aangeboden, neem dan contact op met De Unie om de vaststellingsovereenkomst juridisch te laten toetsen. De Unie doet dat graag voor de medewerkers en beantwoorden ook graag eventuele vragen die erwaarschijnlijk  zijn. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 0345-851963 of via e-mail sc@unie.nl.

De Unie heeft met de directie een sociaal plan afgesloten. In dit sociaal plan zijn veel afspraken opgenomen die ‘de pijn moeten verzachten’, maar De Unie realiseert zich terdege dat het een behoorlijke tegenslag kan zijn als je als medewerker van Alewijnse te horen krijgt dat je op de ontslaglijst staat. Wat kun je dan nog doen? Tijdens de onderhandelingen heeft De Unie zich ingezet om een outplacementtraject gerealiseerd te krijgen. Het bureau Implicit is door De Unie aanbevolen. De reden is simpel; ook bij andere werkgevers heeft Implicit bewezen een goede kwaliteit te leveren op het gebied van outplacement. Hierbij richten zij zich niet alleen op het zoeken van een andere baan, maar ook op de gevolgen voor de medewerker en zijn of haar thuis-situatie bij het zoeken en vinden van een andere baan. Ja, Implicit is ervan overtuigd dat het gaat lukken om een andere baan te vinden!

Op donderdag 25 oktober 2018 heeft Implicit over het programma dat zij bieden, binnen Alewijnse, een presentatie verzorgd aan de betrokkenen. Wellicht dat je hierbij aanwezig bent geweest en ik hoop dat deze presentatie ertoe leidt dat, als je op de ontslaglijst staat, je als het gaat over de bemiddeling  jij kiest voor Implicit. Natuurlijk kun je ook de collega’s wijzen op de positieve ervaringen die wij hebben ervaren met Implicit.

Zijn er nog vragen of onduidelijkheden neem dan contact met de belangenbehartiger op via e-mail sjerp.holterman@unie.nl.