- De Unie - https://www.unie.nl -

Rabobank: Verslag cao 22 maart 2022

Op 22 maart 2022 hebben wij cao-overleg met jouw werkgever gevoerd. We hebben deze dag gebruikt om de sfeer van de onderhandelingen te verbeteren, deze waren door de grote afstand tussen de voorstellen erg gespannen geworden. We praten nu meer over wat ons bindt. Daarnaast zijn we dieper ingegaan op een aantal complexe onderdelen van de pensioenregeling, zoals premievrijstelling bij invaliditeit, verzekering van loonbetaling bij arbeidsongeschiktheid en nabestaandenpensioen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Hoe gaan we verder?

Maandag 28 maart 2022 en woensdag 30 maart wordt het overleg weer voortgezet. We praten dan over de collectieve salarisverhoging. De Unie en de Rabobank zitten op dit onderwerp nog ver van elkaar. Wij krijgen veel e-mails van leden die de onderhandelingen gespannen volgen. Daarbij zijn veel vragen over de voortgang van het overleg en specifiek over: individuele salarisverhoging, verlof, thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding, 80/90/100-regeling en RVU.

Wij beginnen op maandag met een toelichting op het onderwerp thuiswerken. De enquête onder de leden heeft de volgende uitslag opgeleverd:

Antwoord:
86% van de respondenten vindt dit (zwaar) onvoldoende

Antwoord:     

Met name ontbreken verlichting, tweede scherm, goede bureaustoel, instelbaar bureau

Antwoord:
48% van de respondenten geeft aan geen arbocheck te hebben gedaan

Antwoord:

In de commentaren veel opmerkingen dat IT-apparatuur zelf aangeschaft is (dockingstation, wifi versterker, extra scherm, bekabeling) en veel klachten over hoge energiekosten.

Antwoord:

Vooral in het weekend of in de avond werken blijkt voor het gezin als belastend te worden ervaren.

De Unie ziet in de enquêteuitslag dat het nodig is om afspraken te maken over de thuiswerkvoorzieningen. Ook vragen leden om een verhoging van de km-vergoeding omdat de benzine- en dieselprijzen extreem hoog zijn.

Pensioen

Het tweede belangrijke onderdeel van de onderhandelingen is de nieuwe pensioenregeling. De vakorganisaties hebben een gezamenlijk voorstel ontwikkeld dat naar onze mening voldoet aan de afspraken die gemaakt zijn in het pensioenakkoord en waarin wij rekening houden met de belangen van de Rabobank.  Cao-partijen hebben zichzelf de opdracht gegeven om maandag aan het eind van de dag in ieder geval overeenstemming te hebben bereikt over de hoofdlijnen van de pensioenregeling.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Of heb je informatie die je met ons wilt delen? Neem dan contact op met één van de kaderleden, of stuur een e-mail naar: inge.de.vries@unie.nl