- De Unie - https://www.unie.nl -

Rabobank: Onderhandelingsresultaat cao Rabobank en Obvion

Emanuel Geurts, heeft namens De Unie vanaf maart 2020 voor onze leden onderhandeld voor een nieuwe cao en de leden na iedere onderhandelingsronde op de hoogte gebracht van de vorderingen. Mede door de ontvangen feedback hebben we woensdag 3 maart 2021 een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao voor de Rabobank en Obvion. Hieronder licht ik een aantal zaken uit het onderhandelingsresultaat toe.

Schrijf je nu gratis in als lid van De Unie en stem nog mee! 

Ten opzichte van wat er in december 2020 aan voorstellen op de cao-tafel lag, zijn er echt een aantal zaken verbeterd.

Verder zijn, na de aankondiging van de reductie van 5000 fte voor de komende jaren, de reeds gemaakte afspraken voor het sociaal plan en vrijwillige vertrekregeling met een extra jaar verlengd.

Met dit hele pakket menen we, dat op basis van de verzamelde punten vanuit het personeel, de belangrijkste onderwerpen een plek hebben gekregen. Niet altijd precies zoals we het idealiter hadden gewild maar gegeven de omstandigheden een passend en prima pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Stemming

De Unie is tevreden over het bereikte onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao dat nu ter stemming aan je voorligt.  Je kunt stemmen tot maandag 22 maart 2021. Zodra er een positieve uitslag is, worden de afspraken omgezet naar een nieuwe cao-tekst met ingangsdatum 1 januari 2021.

Kaderleden

Met dank aan de kaderledengroep van De Unie en in het bijzonder aan Alexandra Bolland, Mohamed Saddiki en Michel Zwerink voor hun bijdrage aan de cao-tafel!

Vragen en contact

Heb je vragen of wil je naar aanleiding van deze ledenbrief contact met mij opnemen, dan kan je mij bereiken via emanuel.geurts@unie.nl of via 06-5252 2074. Ik verneem graag van je.

Schrijf je hier in voor de Rabobanknieuwsbrief