fbpx
De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Rabobank: Halfjaarcijfers

De zomervakantie is bijna overal voorbij, de meeste van ons zijn alweer met werken begonnen. De afgelopen maanden hebben verschillende van jullie contact gehad met De Unie . Er waren individuele of juridische vragen, het Service Center van De Unie heeft deze vragen beantwoord. Het is fijn dat we op deze manier ook kunnen helpen, als er vragen zijn, schroom niet om ze te stellen! Het overleg met de Rabobank heeft deze zomermaanden bijna stilgelegen. Dit gaat in september veranderen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Halfjaarcijfers Rabobank

Op 12 augustus 2021 heeft de Rabobank zeer positieve halfjaarcijfers gepubliceerd. Over de eerste zes maanden van 2021 wordt een resultaat van 2,2 miljard euro gerapporteerd. Voor jullie beeld: dit is nagenoeg gelijk met het volledige jaarresultaat over 2019 (pre-covid-19). Ook de prognose voor de tweede helft van 2021 ziet er rooskleuring uit.

Dit is goed nieuws voor de bank. Veel medewerkers zijn blij met dit tussenresultaat, ze hebben er hard voor gewerkt. Wiebe Draaijer, CEO Rabobank erkent dit in het persbericht naar aanleiding van de publicatie van de halfjaarcijfers: “We zijn trots op de inspanningen van al onze medewerkers, met alle uitdagingen van het afgelopen halfjaar. Dank aan allen voor hun bijdrage en inzet.”

Dit halfjaarresultaat wijkt sterk af van de verwachtingen van de Rabobank tijdens de cao-onderhandelingen. Begin van 2020 werd, naar ons toe, een negatief perspectief voor 2021 en verder geschetst. Uiteraard is het fijn dat het nu zoveel beter gaat dan de eerder uitgesproken verwachtingen, maar De Unie kijkt ook met een andere bril naar dit resultaat. De cao is afgesloten waarbij de toen afgegeven inktzwarte vooruitzichten een grote rol hebben gespeeld. Dat nu een prachtig halfjaarresultaat wordt gepresenteerd is mooi, maar dit leidt wel tot vragen.

Perspectief

Als de jaarcijfers over heel 2021 zo goed blijven vinden wij het wel passend als de Rabobank meer zou doen dan dankbaarheid uitspreken. We gaan de economische prestaties van de Rabobank dus goed volgen!

Agenda september

In de maand september staan de volgende overleggen op de kalender:

  •  6 september periodiek overleg werkgever/ vakorganisaties.
  •  9 september en 21 september praten we over Pensioen, een lastig dossier waar grote belangen spelen.
  • 13 september overleg met bestuur Rabobank Pensioenfonds.
  • 20 september start werkgroep Studie naar nieuwe manier van werken. De werkgroep  Grow! is al hard aan het werk

Binnenkort vertel ik, belangenbehartiger Inge de Vries, je meer over wat besproken is in het periodiek overleg, en over de impact van het pensioenakkoord.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken door een mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel mij via telefoonnummer 06-5252 2091.

 

Afdrukken