De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Rabobank en Obvion: Onderhandelingsresultaat sociaal plan, pensioen en vertrekregeling

De Unie, Rabobank en de andere vakorganisaties hebben op 7 juli een onderhandelingsresultaat bereikt over pensioen, sociaal plan en een vertrekregeling per 1 januari 2021. Lees hieronder de samenvatting van het onderhandelingsresultaat. In september vervolgen we de onderhandelingen voor een nieuwe cao per 1 januari aanstaande.

Sociaal plan

Omdat de organisatie de komende tijd nog wel in beweging zal zijn, hebben we het huidige sociaal plan met twee jaar verlengd inclusief een paar kleine wijzigingen. Eén daarvan is dat we de actieve mobiliteit hebben geschrapt. Die werkte niet helemaal naar behoren. Mede daarvoor in de plaats hebben we een aparte vertrekregeling gemaakt. De loonsuppletieregeling uit de actieve mobiliteitsfase blijft wel behouden in het sociaal plan.

Vertrekregeling

De vertrekregeling is een nieuw instrument bij de Rabobank en Obvion dat kan bijdragen aan de reductie van gedwongen vertrek van medewerkers bij een reorganisatie. Net als de remplaçantenregeling is de beëindigingsvergoeding op 0,85 van de Rabobank transitievergoeding gezet inclusief garantieregeling. De vertrekregeling is alleen door het management in te stellen. Lees hier de volledige tekst van de vertrekregeling.

Pensioen

We hebben een periode van maximaal twee jaar afgesproken waarbij we nagenoeg dezelfde opbouwpremie nastreven van 1,7% maar wel met een lagere eigen medewerkersbijdrage van 3,5%. Om de consequenties van het landelijk pensioenakkoord voor de bank en medewerkers te bepalen, hebben we afgesproken om samen met het fonds en andere betrokkenen daar onderzoek naar te doen. Dit onderzoek zal na instemming van partijen nog dit jaar van start gaan en de opties op tafel te leggen voor cao-partijen.

Stemming

Wij leggen dit onderhandelingsresultaat met een positief advies aan de leden voor. De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen. Gelijk met de stemmingsperiode loopt ook het toetsingsproces van het Rabobank Pensioenfonds. Als beiden positief zijn, is er per 1 januari 2021 in ieder geval een nieuwe pensioenregeling, sociaal plan en een vertrekregeling.

Contact

Als je wilt reageren op deze ledenbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je me bereiken via emanuel.geurts@unie.nl of via mijn telefoonnummer 06-5252 2074. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen je graag!

 

Afdrukken